![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 1 Dołączył: 30.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dopiero zaczynam. Natknąłem się na błąd w przypisywaniu w pętli wartości z tablicy do zmiennej.
Wywala błąd Undefined offset: 0. Chciałbym się dowiedzieć również jak przypisać w prawidłowy sposób (o ile wogóle tak można) $kostka->wylosowana[$i] w zapytaniu query UPDATE. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaz zawartosc klasy gry_losowe bo prawdopodobnie tam coś jest zamieszane i dlatego wywala undefined offset 0;
Cytat Chciałbym się dowiedzieć również jak przypisać w prawidłowy sposób (o ile wogóle tak można) $kostka->wylosowana[$i] w zapytaniu query UPDATE. A tego pytania w ogóle nie rozumiem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 1 Dołączył: 30.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to, że chciałbym to zapisać tak(w pętli: ("UPDATE tabelakostka SET wartosc=$kostka->$wylosowana[$i] WHERE id=$a;"); ale wyskakuje błąd i już w edytorze widać, że nie da się tak zapisać a nie chcę tego robić w taki sposób: $wylosowana = $kostka->wylosowana[$i]; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W klasie gry_losowe masz pętle for, która zaczyna się od 1 a w kodzie od 0 to jest problem z undefined offset.
A co do tego wstawienia to możesz zrobić np:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:54 |