![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z wyświetleniem poprawnie danych pobieranych z bazy danych. Otóż stworzyłem kalendarz w php , stworzyłem bazę danych z datami i wydarzeniami i próbuję teraz wyświetlić wydarzenia w kalendarzu, co mi jednak nie wychodzi. Połączenie z baza danych mam, wyświetlając dane poza kalendarzem wyświetlają się bez zarzutu. Na 100% mam gdzieś błąd, albo czegoś nie zrobiłem i nie mogę sobie z tym poradzić. Oto kod:
Tutaj wszystko działa, wyświetla mi poprawnie odpowiednie dane ale poza kalendarzem. Teraz kod w gdzie generuje kalendarz i proboje wyswietlić wydarzenia:
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Matys |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Yyyy..... ale jak drugi kod ma się do pierwszego??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmodyfikowałem trochę poprzedni kod i już wpisują mi się dane do kalendarza, ale jest error dotyczący konwersji tablicy do stringa.
Hmmm... zastanawiam się co robię źle. Prosze o pomoc, a oto kod:
Ten post edytował matys88 5.06.2013, 10:15:37 |
|
|
![]()
|
|
echo"$event";
Wywal to.... A na przyszłość informuj łaskawie której linii dotyczy błąd... |
|
|
![]()
|
|
to echo $event, dałem aby wyświetlić sobie czy wszystko poprawnie działa,
niestety wyświetla mi wtedy komunikat :Array to string conversion. Jeśli usunę to echo $event to nic się nie dzieje i nic nie wyświetla, zero reakcji. Myślałem ze stworzenie w miejscu dodawania kolejnej kratki z dniem miesiaca takiego kodu:
będzie mi sprawdzać, czy dana data jest w bazie , jesli tak to wypisze wydarzenie, a jeśli nie to nic nie robi i sprawdza kolejną datę. Ale niestety nie wiem jak sobie z tym poradzić :/ Ten post edytował matys88 5.06.2013, 11:47:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak ty chcesz wyświetlić tą tablice echem ?
Jak chcesz to wyświetlić uzyj print_r(); Ten post edytował Posio 5.06.2013, 11:57:40 |
|
|
![]()
|
|
Też nie działa tak, jak należy, jeszcze bardziej się sypie.
Po okrojeniu pętli while do :
wyswietla wszystkie wydarzenia w bazie, ale nad kalendarzem, mi zależy aby te wydarzenia były wpisywane do kalendarza do kratki z odpowiednim dniem. w bazie przechowuje date w formacie rok-miesiac-dzien . |
|
|
![]()
|
|
W starym kodzie
nie: if (isset($event[$thisDay])) { echo" .$event[$thisDay]['wydarzenie']. "; } a: if (isset($event[$thisDay])) { echo $event[$thisDay]['wydarzenie']; } Skad wy bierzecie by zmienne/tablice wyświetlać w ciapkach?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Uczą tego na jakiś kursach? |
|
|
![]()
|
|
Z całym szacunkiem, ale tak też próbowałem,
nie ma żadnej reakcji , nic sie nie wyświetla, a gdy dam do pętli while echo$event; to mam error : Array to string conversion, natomiast jesli dam print_r($event) w petli while, to wyswietla mi nie 6 wydarzen ktore mam w bazie, a chyba 6*10 kombinacji i też nie wpisuje do kalendarza tylko nad nim. nie wiem już sam o co chodzi :/ Ten post edytował matys88 5.06.2013, 13:12:37 |
|
|
![]()
|
|
Nie mowilem o petli WHILE tylko FOR.... już nawet nie potrafisz zlokalizowac swojego kodu, który ci cytuje??
edit down: (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif) dobra, czas się zwijać z tego tematu. |
|
|
![]()
|
|
Ehhhh ciężko zrozumieć, że wpisuję do tej pętli for zmienna i ze znaczkami i bez znaczków i printf i nic się nie dzieje (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
A jak dodaje do petli while wyświetlenie to mi pokazuje błąd (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Jak już na etapie while mam błąd to dalej już nic sie nie wykona. Coś źle robię już na tamtym etapie, staram się jakoś podpowiedzieć, bo nie wiem jak to rozwiązać, dlatego modyfikuję tą pętle while ,żeby jakiś wynik dostać a nie error. edit up: (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) szerokiej drogi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował matys88 5.06.2013, 18:42:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 00:52 |