![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest następujący. Jeżeli wpisze jakiegoś newsa to go oczywiście doda, ale jak np odświeżę stronę na tym pliku to dodaje 2 taki sam rekord do bazy wie ktoś może jak sobie z tym poradzić i jeszcze nie chcę wyświetlać komunikatu np "News dodany poprawnie" Pomoże ktoś?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 15 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to raczej logiczne, że przy odświeżaniu strony wykonuje Ci zapytanie na nowo, gdyż dane z formularza zostają przesłane do strony ponownie.
Spróbuj zrobić tak:
I jeśli między wklejonymi kawałkami kodu PHP nie ma żadnego html'a, to usuń te wszystkie <?php i ?> znajdujące się w środku, a zostaw tylko te na początku i końcu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to, że przy odświeżeniu nie trzeba nic wpisywać w formularz, a nowy rekord doda.
Z tamtym sobie jakoś poradziłem, teraz mam taki problem. Mianowicie chciałbym, żeby z bazy wypisywało mi tylko newsy użytkownika zalogowanego. Wydaje mi się, że znaczenie może mieć ten : 'SELECT * FROM news where autor = '$wiersz['autor']' ORDER BY id desc' Zmieniłem zapytanie na : $link=mysql_query('SELECT * FROM news where autor = "$autor" ORDER BY id desc'); $autor = $wiersz['autor']; I nie wyświetla nic. :/ Ten post edytował bolus150 8.12.2014, 21:59:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:00 |