![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Posiadam następujący skrypt:
A struktura bazy danych:
Podstawowo przy used_by wpisana jest wartość 0... Chodzi mi o to by skrypt w razie braku "token" do wykorzystania wyświetlał tekst (informację) zamiast tresci bledu... Proszę o pomoc ![]() Ten post edytował modern-web 22.03.2010, 14:03:33 -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 5 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a żeby nie wyświetlał się błąd to przed funkcją daj @
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a żeby nie wyświetlał się błąd to przed funkcją daj @ @melkor1984 nie ucz chłopaka złych nawyków. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
@melkor1984 nie ucz chłopaka złych nawyków. A ty może dawaj pomocne wskazówki, a nie takie, którymi można się podetrzeć. @modern-web: Skorzystaj z mysql_num_rows w warunku (jak podał ~skowron-line). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A ja się zastanawiam, czy nie zastosować po prostu mysql_affected_rows z IFem...
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale do SELECTA nadaje się mysql_num_rows, a do UPDATE mysql_affected_rows.
2 pytania ode mnie: - Jeśli dopiszę w SELECT IF used_by > 0 to czy zablokuje to wyświetlenie tokena z identyfikatorem sesji? - Nie rozumiem w jaki sposób mam przyporządkować jedno lub drugie do mojego skryptu. Przecież 1 zwraca ilość rekordów, a drugi liczbę wierszy. W jaki sposób mam je zmodyfikować? -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Jak? mysql_affected_rows zwraca liczbę wierszy z update... jeśli więc update się powiedzie, zwróci jeden. Jeśli nie i zwróci 0 to brak kodów w tabeli. Chyba już wiesz czemu to sprawdzać
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Aaaaaa
![]() ![]() Dzięki wielkie ;] Jeśli będę miał jakieś pytania napisze tu ![]() Pozdrawiam. -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:05 |