![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taki problem, że zrobiłem formularz edycji danych dla użytkownika. "zmiana.php"
Gdy się wejdzie na tą podstrone, to w tych okienkach wyswietlają się te dane które są obecnie w bazie. Gdy wpiszę nowe, klikną "ZAPISZ" to przenosi mnie na tą postrone "?a=zmiana&p=3" wyświetla Twoje dane zostały zmienione pomyślnie! oraz bezpośrednio pod tym formularz. ( zdaje mi się że powinno wyswietlać sam komunikat a formularza już nie) Pisze że poprawnie zmienione, a tak naprawe te dane co były wcześniej są nadal. Nic się nie zmienia. Co może być nie tak?? O to kod pliku:
Ten post edytował gadzeciarz 22.03.2012, 22:50:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Wyświetl sobie zapytanie w echo, to zobaczysz babola. A formularz się wyświetla, bo nie blokujesz jego wyświetlania...
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeszcze żebym wiedział jak to zrobić
![]() Powiem Ci że już mi łeb pęka, bo siedze nad tym dość sporo. Już prawie jest zrobiony. Fajnie by było jakby udało sie to naprawić. Mógłbyś bardziej rozwinąć, co mam zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Jeszcze żebym wiedział jak to zrobić ![]() Napisałem jak, wyświetl zapytanie w echo. Powiem Ci że już mi łeb pęka, bo siedze nad tym dość sporo. Już prawie jest zrobiony. Nie więcej niż 15 minut roboty (chyba, że ktoś szybko pisze, to połowę z tego). Fajnie by było jakby udało sie to naprawić. Zamiast zakładać 3 wątek, zmień kod. Mógłbyś bardziej rozwinąć, co mam zrobić? echo 'tu zapytanie'; -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
No tak, ale jakie mam zapytanie wsadzić ?
|
|
|
![]()
|
|
Przypisz zapytanie do zmiennej a zmienną wyświetl.
$zapytanie = ...; echo $zapytanie; -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
Stary Prosze Cie o pomoc. Mówisz ze ok 15 min zrobienie czegoś takiego. Tylko dla takiej osoby która to umie. Ja cały czas się ucze.
Musze to wykonać jak najszybciej a mam już totalny mętlik w głowie. Gdzie mam to zapytanie wstawić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o błędy w updacie to wpisz do kodu między linię 8 a 9 kod:
a to wyświetli Ci zapytanie w pełnej krasie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie ma tak dobrze. Dla początkujących są kursy. Na forum pomagamy, ale bez przesady.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy czasem tutaj w zapytaniu nie ma błędu?
a powinno być
czyli bez przecinka? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
czyli bez przecinka? Bez przecinka i bez ciapka, ale on ma się sam nauczyć szukać błędów. Jakikolwiek edytor z kolorowaniem składni mu to pokaże. Forum nie parser. Naprowadzaj go, ale nie rób za niego, -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
Bez przecinka i bez ciapka, ale on ma się sam nauczyć szukać błędów. Jakikolwiek edytor z kolorowaniem składni mu to pokaże. Forum nie parser. Naprowadzaj go, ale nie rób za niego, Masz rację z tym ciapkiem ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak:
I wywala mi taki błąd:
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie o to chodzi. Jak zrobisz za niego, jutro przyjdzie z byle czym ponownie a jak nauczysz myśleć, to będzie robił sam.
No to zobacz, co masz w linii 8... EDIT: Przecież to się nawet do przedszkola nie nadaje. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
Kshyhoo Wiem że powinienem sie tego nauczyć. Cały czas coś nowego łapie. Miałem to zrobić na wtorek i cały czas mi się to przedłuża.
Ja mam dopiero 16 lat i się ucze małymi kroczkami. Cięzko mi powiązać naukę w szkole jak i PHP. Myślę że mogę liczyć na Waszą pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Naprawi 8 i zaraz na 10 notice będzie mu wywalało.Człowieku masz problemy z interpunkcją .Są manuale ,są tutoriale,zobacz jak składnie i polecenia wyglądają.
|
|
|
![]()
|
|
Naucz się czytać ze zrozumieniem. Klepiesz kod gdzie popadnie. Skoro napisałem, że masz swoje zapytanie dać w echo, to je daj a nie klep.
EDIT: poprawiłem kod. Ten post edytował Kshyhoo 22.03.2012, 23:37:16 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
No tak... mi się zapomniało, ale jeśli już troszkę ogarniasz, to powinieneś wiedzieć jak się kończy większość instrukcji w PHP.
No i tak jak mówi Kshyhoo, mała podpowiedź dla Ciebie: Jeśli parser wypisuje błąd "parse error" w linii X, to często się zdarza, że zapomniałeś czegoś dopisać w linii X-1 ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Znów błąd wywala:
|
|
|
![]()
|
|
Ja idę spać a Ty myśl, jak powinna wyglądać zmienna w PHP. Kpiny!
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:22 |