![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 7.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kawałek kodu strony logowanie.php
Moja tabela `użytkownicy`:
Problem: nie mogę zalogować się użytkownikiem, który jest w bazie. Nie wyświetla mi żadnego błędu mysql, jedynie przekierowuje mnie na error_page.html w przypadku niepoprawnego zalgowania. Stworzyłem użytkownika "a" z takim samym nazwiskiem, hasłem itd... status ręcznie zmieniłem na "1" w bazie (1 = aktywny). Pytanie: co w tym kodzie jest źle wpisane? Pewnie jakaś błachostka, ale spać mi to nie daje ![]() Domyślam się, że to może być błąd w formularzu, tylko gdzie? Proszę o pomoc. Ten post edytował gogomania 27.02.2013, 19:15:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 25 Dołączył: 29.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj zamiast
daj to
-------------------- Pomogłem daj pomógł
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 7.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety: error_page.html
Jakieś inne pomysły? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 25 Dołączył: 29.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
usun header i daj w
np. także w innych miejscach i sprawdz czy ci pokazuje jak pokazuje to jest dobrze jak nie to znaczy że coś z tym kodem jest nie tak chodzi mi bedziesz wiedział do jakiego momentu działa poprawnie -------------------- Pomogłem daj pomógł
|
|
|
![]()
|
|
na stronie wyświetla mi "2". czyli na tym miejscu "echo '2'; się zatrzymuje skrypt, co powinienem zrobić w takiej sytuacji? Próbowałem dać echo mysql_error() ale nic nie pokazało. Ten post edytował gogomania 27.02.2013, 20:24:18 |
|
|
![]()
|
|
zamiast tego
daj to -------------------- Pomogłem daj pomógł
|
|
|
![]()
|
|
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in C:\xampp\htdocs\logowanie.php on line 26
Wracając do pierwszego postu może to jednak problem tkwi w źle skonfigurowanym formularzu w kodzie html? Wiem, że to duże poświęcenie pomagać ludziom, ale jakbyś mógł spojrzeć na ten kod html... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Forum nie parser, nie przychodź do nas z błędami typu 'Parse error: syntax error'.
W podanym zapytaniu wyraźnie widać błąd z $_POST, popraw. |
|
|
![]()
|
|
zapomiałem ci usunac tego
na
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Zmienne przed dodaniem do sql filtruje się przez mysql_real_escape_string
|
|
|
![]()
|
|
Nic nie szkodzi, osobiście już mam dość tego problemu - też sie nie pokapowałem więc dodałem po prostu zmienna $login = $_POST['login'];
ale już powoli zaczynam rozumieć jak to rozwiązać i chyba jestem coraz bliżej celu.
Na chwilę obecną trochę zmodernizowałem kod i wywaliło mi błąd: Unknown column 'Loguj' in 'where clause' Czyli coś napieprzyłem w kodzie html
value zmieniłem na:
I na chwilę obecną wyrzuca mi echo 'błąd 2' czyli na tym miejscu zatrzymuje się skrypt;
|
|
|
![]()
|
|
spróbuj zamiast:
dac
|
|
|
![]()
|
|
Wypluło mi błąd 1. Na dzisiaj już się poddaję, jutro ze świeżym umysłem powalczę z tym problemem. Dziękuję za dzisiejszą pomoc. Udało się, dla potomnych może się przydać odpwoiedź. Nie może być dwa razy użyte name"login" i po prostu formularz przejmował wartość z buttona podczas przycisku logowania, zmieniłem wartość na name="loginbut" i działa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:31 |