![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki skrypt logowanie własnej roboty no i on nie chce działać.
Dokładny problem jest taki, iż gdy wpisze obojętnie jakie dane to nic sie nie zmienia. Ani się nie wyświetla błąd, że wpisałem nie poprawne dane ani, że się zalogowałem. Wczoraj funkcja działała, a dzisiaj dodałem warunek, aby sprawdzało czy konto jest aktywne i już nie działa. W czym jest problem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to po kolei:
echo nigdy się nie wykona ... chyba że je wyrzucisz poza blok switch następny kwiatek:
po pierwsze nie && tylko || (no chyba że masz userów bez hałsa...), po drugie lepiej to sprawdzić przed zapytaniem SQL - po co niepotrzebnie męczyć bazę... no i najlepsze na końcu:
echo nigdy sie nie wykona. przy niepawidłowych danych zapytanie SQL zwróci zero rekordów, zmienna $row będzie pusta (a dokładnie przyjmie wartość FALSE, zamiast tego użyj warunku if(!$row) ... powodzenia. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
no dobrze ale to są takie błędy, że logowanie i nadanie sesji powinno działać, ba jeżeli wywołam funkcje zaloguj z argumentami ('login', 'haslo') to normalnie loguje. Dopatrzyłem się, że mam coś z formularzami w pliku logowanie.php
i gdy wezme wyprintuje $_POST to jest cicho ciemno i nic nie ma. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw piszesz
Cytat Dokładny problem jest taki, iż gdy wpisze obojętnie jakie dane to nic sie nie zmienia. Ani się nie wyświetla błąd, że wpisałem nie poprawne dane ani, że się zalogowałem. a później Cytat no dobrze ale to są takie błędy, że logowanie i nadanie sesji powinno działać, ba jeżeli wywołam funkcje zaloguj z argumentami ('login', 'haslo') to normalnie loguje. zdecyduj się, co ci nie działa - nie wyświetla komunikatów, czy nie loguje się ? a kod formularza jest ok (pomijając tabelki) - skopiowałem ten kod i mnie $_POST ma właściwą zawartość... sądząc z błędów w pierwszym poście to masz wyłączone wyświetlanie błędów i ostrzeżeń w PHP - dlatego nie widzisz pomyłek w kodzie. Najprawdopodobniej w kodzie logowanie.php jest jakiś inny błąd który powoduje że wszystko razem się nie zazębia - włącz wyświetlanie błędów i szybko sam wyłapiesz co jest grane... powodzenia. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po drugie uzywaj mysql_real_escape_string() na zmienne do sql potem jak masz aktywacje konta zmiast dawac char/varchar daj INT i tyle P.S oczywiscie przed wywolaniem funckji laczysz sie z baza?? i masz session_start() TEraz przeczytalem dobrze twoje posty form zdaje sie dobry ![]() Ten post edytował marcio 7.06.2008, 12:59:51 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:36 |