![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z moim formularzem... Niestety nie wysyła mi danych do bazy ani ich nie robi rekordów w bazie... Mógłby ktoś na to spojrzec? Plik connection.php
plik dodaj.html plik dodaj.php
plik install.php
Chciałbym też dodać do pliku install komunikat jeśli dobrze zainstaluje, niestety nie umiem... : <! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam czasu na przeglądanie kodu, ale tak na szybkiego, to w przypadku dodawania wartości zawierających ciągi liczbowe nie powinieneś dawać apostrofów, Czyli VALUES('$imie', $gg, '$nazwisko'...). A komunikat daj po prostu przez echo. echo 'Tabela została dodana.';
A i jeszcze to: INSERT INTO `formularz` nazwę tabeli bez apostrofu. ![]() Ten post edytował Kszyhuu 9.01.2010, 18:17:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadal nie chce mi zainstalować... Nie chce w ogóle stworzyć w bazie rekordów...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 22 Dołączył: 15.07.2008 Skąd: Raniżów/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj w pliku dodaj.php
i zobacz jakie dane ma tablica post. Poza tym nie powinieneś zamieniać danych, bo tylko przysparzasz sobie pracy ($imie = $_POST['imie']). Co do komunikatu |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 29 Dołączył: 20.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń apostrofy z mysql_query()
(gdyż jest to zmienna, a nie ciąg znaków) a jeśli chcesz, żeby był jakiś komunikat Ten post edytował Szeszek1992 9.01.2010, 19:24:02 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Udało się
![]() Gotowy skrypt: connection.php
install.php
dodaj.php <?php $imie = $_POST['imie']; $nazwisko = $_POST['nazwisko']; $email = $_POST['email']; $gg = $_POST['gg']; $iledasz = $_POST['iledasz']; $steam = $_POST['steam']; $wiek = $_POST['wiek']; $adm = $_POST['adm']; $ilegrasz = $_POST['ilegrasz']; $dlaczegociebie = $_POST['dlaczegociebie']; if($imie and $email) { include "connection.php"; $ins = @mysql_query("INSERT INTO formularz SET imie='$imie', nazwisko='$nazwisko', email='$email', gg='$gg', iledasz='$iledasz', steam='$steam', wiek='$wiek', adm='$adm', ilegrasz='$ilegrasz', dlaczegociebie='$dlaczegociebie'"); if($ins) echo "Zgłoszenie dodano pozytywnie. Prosimy o cierpliwość! "; else echo "Zgłoszenie nie zostało wysłane, prosimy spróbować później!"; mysql_close($connection); } ?>[/php] dodaj.html
Mam nadzieję, że się komuś przyda : )) Proste do edycji ; ) I przypominam to moja pierwsza styczność z php! Plik do wyświetlenia tego: wyswietl.php
Pozdros : ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:05 |