![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Napisałem mały skrypt i zastanawia mnie jego dziwne działanie:
Po przesłaniu pustego formularza otrzymuje komunikat: Podano nieprawidłowe stare hasło. Hasło zostało zmienione. I hasło się zmienia w bazie na pusty ciąg. Dlaczego tak się dzieje. Co zrobiłem źle bo nie mogę zauważyć |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinienes stosowac if elseif
wytlumacze Ci Sprawdzasz czy hasla nie sa puste, jesli sa wypisuje ze nie przeslano i skrypt leci dalej, kolejna instrukcja to sprawczy czy pobrane z bazy haslo (np. "kornik") pasuje do przeslanego (tu, pustego), nie pasuje wiec wypisuje komunikat i idzie dalej. Haslo1 i haslo2 sa oba przeslane przez formularz a skoro byl pusty oba sa puste i dajesz im mozliwosc modyfikacji hasla na to przeslane (czyli puste) Musisz troche sobie to rozplanowac i nie pozwolic skryptowi isc dalej jak nie powinien. Np. jesli hasla sa puste wypisz ze sa puste i tyle, else idz dalej. Tak musisz pisac. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko w tym rzecz, że sprawdzam czy są puste a gdy u mnie są puste nie otrzymuje tego komunikatu, że są puste... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 08:50 |