![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem. Pewnie wiele osób się uśmieje. Wiem, jestem głupi:P Naprawdę dużo razy tak robiłem i zawsze działało a teraz... szkoda gadać. Czemu to nie dodaje rekordu do bazy danych?
Połączenie jest oczywiście nawiązane, a dane są na pewno w zmiennych. Śmiać mi się chce ze mnie. Już siedzę nad tym pół godziny i nic wymyśleć nie mogę. Przecież dobrze to wygląda;) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 15 Dołączył: 2.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_error coś pokazuje? Wrzuć to zapytanie do konsoli albo przez phpmyadmina zobacz czy dodaje, bo może zapomniałeś o jakiejś kolumnie, przy takiej ilości łatwo się pogubić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 2 Dołączył: 3.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli w 1 kolumnie masz id to wpisuje sie tam NULL |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 15 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze mi sie wydawalo, ze NULL pisze sie wtedy kiedy id jest
indexowane i dodatkowo ustawione jako auto_increment, ale moze sie myle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) No i w wypadku jesli chce sie aby byla wstawiana pusta/domyslna wartosc w razie braku indexu. To tak tylko oczywiscie w skrocie bo NULL w zaleznosci od tego jak sa ustawione pola bazy tak sie zachowa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 2 Dołączył: 17.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli pole jest ustawione na auto_increment, na jedno wyjdzie, czy w zapytaniu użyjemy NULL, 0 czy '' - wskoczy tam wartość wynikająca z licznika.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 02:03 |