![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę serwis, gdzie są wiadomości i komentarze do tych wiadomości. I mam pytanko. Jak napisać skrypt, który automatycznie dopisze komentarz do konkretnej wiadomości. Mam taki kod, który wyświetla komentarz przypisany do wiadomości. Ale wciąż wyświetla: nie ma wyników, choć w bazie mam parę komentarzy.
Myślę, że 'jakoś' można to ustawić w części formularza zapisującego do bazy danych. Taki jest formularz i zapis:
Komentarze zostają dodane, ale nie są przypisane. Jak automatycznie przypisać komentarz do konkretnej wiadomości? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Kazdemu komentarzowi przypisuj id wiadomosci
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale jak, gdzie, czy w tym fragmencie zapisywania do bazy czy odczytywania z niej danych? W którym fragmencie w skrypcie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
tu gdzie dodajesz komentarz musisz miec id danej wiadomosci (trzymasz to id w sesji, cookie lub get) i do tabeli komentarze dodajesz to id:
A pozniej te komentarze wyswietlasz warunkiem
Cos w tym stylu, pokombinuj sam, tez sie kiedys z tym meczylem ale ogolnie to jest proste -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem, co radziłeś, ale mam taki efekt, że wciąż do wiadomości mam jeden przypisany komentarz
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:25 |