![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam mały problem otoz jakzrobic cos takiego w mod rewrite: ~register?nick=as a cały plik wyglada tak register.php?nick=as próbowalem tak RewriteRule ^register?nick=([^-]*)$ register.php?nick=(.+) [L] ale ten pytajnik wszystko psuje Musze miec tak bo mam zmienna supergl. o nazwie $_GET['nick'] i jej zadaniem jest wyciagniecie nick'a czyli w tym wypadku powinien byc as Oczywiscie Plusy ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RewriteRule ^register?nick=(.*)$ register.php?nick=$1 [L]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dalej nie chodzi
poprawka wczesniejszego kodu zapomniałem przed strona ~ RewriteRule ^~register?nick=([^-]*)$ register.php?nick=(.+) [L] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz sobie pomyślałem dlaczego tak może być...
Np. Windows - Webserv dla adresów http://domena.pl/~cos szuka katalogu użytkownika cos ;] Analogicznie jest na Linuxie ~cos w linku spowoduje otwarcie /home/cos/public_html/ (zależnie od konfiguracji) |
|
|
![]()
|
|
no dobra to moze byc bez tego ~
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Tak nie ma prawa zadziałać, gdyż mod_rewrite w RewriteRule ciąg query string dopisuje dopiero PO przetworzeniu ciągu path. łap: http://eriz.pcinside.pl/weblog/mod_rewrite...ac-208.html#t71 |
|
|
![]()
|
|
nic mi to nie pomogło zrobiłem inaczej ;]
pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:17 |