![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Chcę stworzyć drobną aplikację opartą o allegro, i chodzi mi o to żeby każdy użytkownik który kupił coś od sprzedawcy, na stronie z potwierdzeniem dokonania zakupu, albo w mailu albo w czymkolwiek co nie będzie utrudnieniem dla kupującego i łatwe do wstawienia dla sprzedawcy, uruchamiał ów aplikacje która będzie pobierała numer aukcji, łączną kwotę oraz nick kupującego i wyświetlała aplikację w javascript. Szczerze się przyznam że nie wiem jak to wykombinować ![]() -------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może curl + api ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mógłbyś bardziej rozwinąć wypowiedź
![]() ![]() -------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Witajcie! Chcę stworzyć drobną aplikację opartą o allegro, i chodzi mi o to żeby każdy użytkownik który kupił coś od sprzedawcy, na stronie z potwierdzeniem dokonania zakupu, albo w mailu albo w czymkolwiek co nie będzie utrudnieniem dla kupującego i łatwe do wstawienia dla sprzedawcy, uruchamiał ów aplikacje która będzie pobierała numer aukcji, łączną kwotę oraz nick kupującego i wyświetlała aplikację w javascript. numer aukcji, łączną kwotę oraz nick kupującego Numer aukcji pobierasz przez curla, kwotę również. Ale nick kupującego to jest problem gdyż są nicki a-z ukryte, więc będziesz musiał użyć allegroAPI (Chodź z tego co patrze allegroAPI obsługuje tylko rzeczy wybranego sprzedawcy). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra to akurat nazwa kupującego jest najmniej ważne więc bez tego się obejdę.
Ale teraz powiedz mi gdzie i jak ma to wstawić sprzedający tak by kupujący wywołał tą funkcję w javascript, w której znajdują się zmienne przechowujące nr aukcji i kwotę. No i konia z rzędem temu, który znajdzie sposób ![]() -------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
JS-a nie wywołasz; próbuj obrazkiem z parametrami.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ok, tak też mogę, ale główny problem to -> Gdzie go wstawić ?
Allegro nie dopuszcza wstawiania obrazków czy linków url, w potwierdzeniu dokonania zakupu. -------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No to pozostaje tylko sprawdzanie przez API co jakiś czas, czy nie ma nowych transakcji...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
ok, a czy mógłby mi ktoś napisać jak miałby wyglądać mniej więcej kod który pobierałby z danej aukcji, jej kwotę oraz ilość zakupionych towarów (dla danego użytkownika) i datę jego licytacji ?
Wybaczcie że o to proszę ale pierwszy raz mam styczność z cURL'em w zastosowaniu przy php, troche googlowałem i sprawdzałem manual php jednak niewiele mi to pomogło ![]() Ten post edytował Mackos 10.10.2010, 09:39:07 -------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:42 |