![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam cos takiego
mam jakiegos selecta i jest mozliwosc wyboru miasta no i jezeli user wybierze jakies miasto to zwracane sa wyniki z tego miasta ale nie wiem jak zrobic cos takiego jezeli user nie wybierze zadnego miasta wtedy wlasnie ta zmienna $_POST["dhtmlgoodies_country"]=="select" co mam wtedy przypisac do zmiennej $kraj zeby zostaly zwrocone wyniki z wszystkich miast
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Wykonaj selecta bez warunku WHERE.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie w tym problem ze nie moge, bo oprocz tej zmiennej beda tam jeszcze inne zmienne i robienie kilkudziesieciu ifow w tym przypadku jest raczej bezsensowne
nie da sie tego zalatwic w jakis inny sposob ? |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
A da się zastąpić $kraj np. '1' ?
Wtedy będziesz miał " WHERE 1 " - czyli warunek zawsze spełniony i na to samo wyjdzie, co zapytanie bez WHERE. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Hazel dobrze zrozumiales, to jest dobry sposob ale tu chyba tez sie niesprawdzi
no i jeszcze oprocz tego region w tym WHERE beda jeszcze inne zmienne |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.09.2025 - 10:22 |