![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
sorry jeżeli coś pokręcę ale jest mój pierwszy post problem jest taki: Chcę zrobić kilka pól wyboru zależnych od siebie na zasadzie menu: dane są w bazie w jednej tabeli tabela produkty i chce aby wyświetlało mi nazwę produktu po wybraniu tylko odpowiednich producentów w drugim polu wyboru itd. na razie mam to: <? $wynik=mysql_query ("Select distinct nazwa From produkty;") or die ("błąd w pytaniu"); print '<select name="nazwa">'; print '<OPTION SEELECTED VALUE="">-> Nazwa produktu:'; while ($rekord=mysql_fetch_assoc ($wynik)) echo "<option value=$rekord[nazwa]>$rekord[nazwa]</option>"; $wynik1=mysql_query ("Select distinct producent From produkty where nazwa= ?tu nie wiem co wpisać;") or die ("błąd w pytaniu"); print '<select name="producent">'; print '<OPTION SELECTED VALUE="">-> Producent:'; while ($rekord=mysql_fetch_assoc ($wynik1)) echo "<option value=$rekord[producent]>$rekord[producent]</option>"; print"</select>"; Wielkie dzięki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:07 |