![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!
Mam problem w związku z godziną i datą dodania komentarza do mojej strony. A mianowicie sugerując sie tutorialem jaki znalazłem w sieci stworzyłem prosty skrypt oparty o baze mysql który umożliwia dodanie komentarza do mojej strony wszystko działa jak należy lecz mam problem gdyż serwer jest w innej strefie czasowej i jeżeli dodam komentarz o 13:00 to po wyświetleniu komentarzy pokazuje że został dodany o 23:13. Czy może mi ktoś pomóc jak to zmienić by pokazywało mi date i godzine zgodną z naszą strefą czasową . Tu zamieszczam kawałek kodu odpowiedzialnego za dodanie wpisu: <? $nick=$_POST['nick']; $tytul=$_POST['tytul']; $komentarz=$_POST['komentarz']; mysql_connect('localhost',$username,$password); @mysql_select_db($database) or die("Nie znaleziono bazy danych"); $query = "INSERT INTO contacts VALUES ('','$nick','$tytul','$komentarz',NOW())"; mysql_query($query); mysql_close(); ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl2.php.net/manual/en/function.date...imezone-set.php
Ten post edytował athei 20.07.2009, 13:47:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
popraw tytuł na sensowny , daj go w miejsce przeznaczone na tytuł a nie opis , daj swój kod w bbcode.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za linka tylko że dalej nie nie bardzo wiem z której strony sie za to zabrać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Zamykam.
Wskazówka -> olałeś mój wcześniejszy post . |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:42 |