![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronkę z prostym systemem logowania na bazie mysql i sesjach. Tabela "Users" zawiera pole "allows" określające poziom dostępu będący wartością liczbową TINYINT.
Powyżej fragment kodu pokazujący link w zależności od praw dostępu. Niestety kod nie działa i nic nie pokazuje ![]() Jeżeli zmienię "==" na ">","<", itp. to pokazuje... tylko że wszystkim bez wyjątku a nie użytkownikom z danymi prawami :/ Co robię źle i gdzie szukać rozwiązania? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zobacz w manualu co zwraca mysql_query().....
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój błąd, że nie sprawdziłem
![]() Poczytałem i najlepszym wyjściem dla mnie wydaje się komenda mysql_result... tylko jak ją obsłużyć?
Tak wygląda to teraz i zwraca błąd: "Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /var/www/sites/yoyo.pl/d/z/dzo-bw-rezerwacje/main.php on line 42". Zapewne błąd tkwi w numerze badanego wiersza ale nie mam pomysłu jak go pobrać dynamicznie znając tylko login użytkownika przekazywany w zmiennej sesyjnej. Jakaś podpowiedź? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ale czytaj co masz w manualu!!!
http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql-result.php i zobacz jakie przyjmujie parametry a jakie ty mu dajesz. Co do bledu to nie: $wyn=mysql_result($sel,'id','allows'); or die('Błąd zapytania'); a: $wyn=mysql_result($sel,'id','allows') or die('Błąd zapytania'); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Oki, działa
![]() ![]() Co do czytania, to przeczytałem. Jednak manual jest czasem dość niezrozumiale napisany. A swoją drogą to dobrze zrozumiałem składnię z manuala i błąd był tylko w średniku. Tak czy siak dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
no wlasnie nie. w manualu jak wol masz napisane:
mixed mysql_result ( resource $wynik , int $wiersz [, mixed $ pole ] ) drugi parametr to wiersz (liczba) a u ciebie: $wyn=mysql_result($sel,'id','allows'); drugi parametr to napis 'id' Dziala ci tylko dlatego ze php sam zrzutowal ci ten tekst na liczbe 0 powtarzam wiec: czytaj dokladnie manuala a juz w szczegolnosci gdy osoba z wiekszym doswiadczeniem zwroci ci na to uwage! ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no wlasnie nie. w manualu jak wol masz napisane: mixed mysql_result ( resource $wynik , int $wiersz [, mixed $ pole ] ) drugi parametr to wiersz (liczba) a u ciebie: $wyn=mysql_result($sel,'id','allows'); drugi parametr to napis 'id' Dziala ci tylko dlatego ze php sam zrzutowal ci ten tekst na liczbe 0 powtarzam wiec: czytaj dokladnie manuala a juz w szczegolnosci gdy osoba z wiekszym doswiadczeniem zwroci ci na to uwage! ![]() a nie prawda ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
o litosci....
przeciez za kazdym razem zapytanie zwraca ci rekord i ten rekord ma zawsze index 0 niezależnie od nazwy usera..... jak tak bardzo chcesz sie pokłócic to dzis jeszcze warnow nie rozdawalem ![]() edit: wróć, jednego dziś dałem. ale to był ewidentny spamer to sie nie liczy ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no dobra, dobra
![]() ![]() dzięki za pomoc merytoryczną ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:57 |