Witam Ponownie
Mam jeszcze jeden problem.
Nie wiem jak powinienem prawidłowo zapisać co poniżej.
Chciałbym usuwać z bazy konkretny rekord i konkretną kolumnę jednak usuwa mi zawsze ostatnią.
Wiem że problem leży w $SESSION bo zawsze ma w pamięci ostatnią wartość, ale nie potrafię napisać tego inaczej.
case 'lista_kamere' :
// sprawdzamy czy użytkownik jest zalogowany
if($users->is_logged()) {
echo "<table><tr><p><h3>Lista Kamer</h3></p></tr><tr>"; $rezultat = mysqli_query($sql_monitoring, "SELECT $db_table_kamery.$db_row_kam_number, $db_table_kamery.$db_row_kam_name, $db_table_spec.$db_row_kam_model, $db_table_kamery.$db_row_kam_serial, $db_table_spec.$db_row_kam_resolution, $db_table_spec.$db_row_kam_type FROM $db_table_kamery, $db_table_spec WHERE $db_table_kamery.$db_row_kam_spec = $db_table_spec.$db_row_kam_id ORDER BY $db_row_kam_name" );
$ile = mysqli_num_rows($rezultat);
if ($ile>=1) {
echo "<td width=\"100\" align=\"center\" bgcolor=\"e5e5e5\">Nazwa</td>"; echo "<td width=\"150\" align=\"center\" bgcolor=\"e5e5e5\">Model</td>"; echo "<td width=\"80\" align=\"center\" bgcolor=\"e5e5e5\">Numer Seryjny</td>"; echo "<td width=\"80\" align=\"center\" bgcolor=\"e5e5e5\">Rozdzielczosc</td>"; echo "<td width=\"100\" align=\"center\" bgcolor=\"e5e5e5\">Typ Kamery</td>"; echo "<td width=\"20\" align=\"center\" bgcolor=\"e5e5e5\">Usuń Kamerę</td>"; for ($i = 1; $i <= $ile; $i++) {
$row = mysqli_fetch_array($rezultat);
$Usun_Kamere = $row[$db_row_kam_number];
$_SESSION['Usun_Kamere_ID'] = $Usun_Kamere;
$Nazwa = $row[$db_row_kam_name];
$_SESSION['Usun_Kamere_Name'] = $Nazwa;
$Model = $row[$db_row_kam_model];
$Numer_Seryjny = $row[$db_row_kam_serial];
$Rozdzielczosc = $row[$db_row_kam_resolution];
$Typ_Kamery = $row[$db_row_kam_type];
echo "<td width=\"100\" align=\"center\" bgcolor=\"aaaaaa\"><a href=" . $Nazwa . ".php><font color=green>$Nazwa</font></a></td>"; echo "<td width=\"150\" align=\"center\" bgcolor=\"aaaaaa\">" . $Model . "</td>"; echo "<td width=\"80\" align=\"center\" bgcolor=\"aaaaaa\">" . $Numer_Seryjny . "</td>"; echo "<td width=\"80\" align=\"center\" bgcolor=\"aaaaaa\">" . $Rozdzielczosc . "</td>"; echo "<td width=\"100\" align=\"center\" bgcolor=\"aaaaaa\">" . $Typ_Kamery . "</td>"; echo "<td width=\"20\" align=\"center\" bgcolor=\"aaaaaa\">" . $_SESSION['Usun_Kamere_ID'] ;
echo "<form action=index.php?action=usun_kamere method=post>"; echo "<input type='submit' class='btn-block' value='Usuń Kamerę'></form</td>";
}}
echo "<a href=\"index.php?action=login\">Powrót</a>";
} else {
echo '<p>Musisz być zalogowany aby przeglądać tę stronę.</p>'; echo '<p><a href="?action=login">Zaloguj się ponownie</a></p>'; }
break;
case 'usun_kamere':
if($users->is_logged()) {
$Usun_Kamere_ID = $_SESSION['Usun_Kamere_ID'];
$rezultat = mysqli_query($sql_monitoring, "DELETE FROM $db_table_kamery WHERE $db_row_kam_number = $Usun_Kamere_ID" );
unset($_SESSION['Usun_Kamere_ID']); $Usun_Kamere_Name = $_SESSION['Usun_Kamere_Name'];
$rezultat = mysqli_query($sql_monitoring, "ALTER TABLE $db_table_user DROP COLUMN $Usun_Kamere_Name" );
unset($_SESSION['Usun_Kamere_Name']);
header("Location: ?action=lista_kamere"); }
break;