![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest taki - Otóż mam prosty licznik wejść do atrykułów.
Działa tak że, pobieram liczbę wejść do artykułu z bazy i dodaje 1, no i funkcją UPDATE nadpisuje stary stan licznika. I wszystko działa OK, tylko nagle jeden z artykułów przestał zliczać liczbę wejść. Inne działają OK, tylko ten "odmawia posłuszeństwa" a wszystkie są wywoływane z tego samego pliku - info.php, i korzystają z tej samej bazy i tabeli. Nie mam już na to siły bo wszystko było OK z poprzednimi 50 artykułami. Ma ktoś jakiś pomysł ![]() Efekt można sprawdzić na stronie - www.extremedomain.pl, nie działa artykuł "Powrót Mike'a Aitken'a". Z góry dzięki -------------------- Check this out +++ Extremedomain.pl +++
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A jak zliczasz (kod)? Może porostu nikt tego nie czyta??
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 37 Dołączył: 27.02.2008 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bez kodu ciężko coś powiedzieć, ale pierwsze, co nasunęło mi się na myśl, to to, że możesz wyszukiwać rekordy po tytule i zwyczajnie zapytanie może ci się wykładać na tytule "Powrót Mike'a Aitken'", z tego względu, że masz tam pojedynczy cudzysłów ' - inne tytuły nie mają czegoś takiego.. sprawdź tą opcję.
pzdr! Ten post edytował nitek 15.11.2008, 22:19:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do pierwszego postu - wystarczy wejść ze strony głównej w artykuł, wrócić na stronę główną i ją odświerzyć.
I licznik zawsze się zwiększał o jeden, i tak robi w przypadku wszystkich innych artykułów tylko ten jeden, nie działa. A artykuły są wywoływane, poprzez id - info.php?id=$ Myślę, że skrypt nie jest winny błędowi, bo i tak wszystkie artykuły są wywoływane z tego samego pliku (info.php), tylko id się zmienia. -------------------- Check this out +++ Extremedomain.pl +++
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 37 Dołączył: 27.02.2008 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podaj fragment skryptu info.php odpowiedzialny za update bazy...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wyrzuciłem cudzysłowy i jest OK.
Kompletnie nie wiem, czemu nie pozwalają one na update rekordu. Ale wielki dzięki nitek! -------------------- Check this out +++ Extremedomain.pl +++
|
|
|
![]()
|
|
Wyrzuciłem cudzysłowy i jest OK. Kompletnie nie wiem, czemu nie pozwalają one na update rekordu. Ale wielki dzięki nitek! nie ma problemu - jak podasz kawałek kodu, to spróbuję jeszcze wyjaśnić dlaczego ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:06 |