![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem początkującym w PHP i MySQL. Postanowiłem do swojej strony zrobić system newsów mam panel admina dodawanie edytowanie usuwanie newsów. Zrobiłem plik odpowiedzialny za wyświetlanie newsów na stronie i wszystko śmiga. Ale mam problem gdyż chcę zrobić coś w stylu "czytaj więcej" tzn. na stronie głównej wyświetla się tylko krótka treść a po kliknięciu w link czytaj więcej pojawia się reszta newsa ale tylko tego newsa a nie wszystkich w bazie. Jak, że jestem bardzo początkujący to zrobiłem to tak trochę na logikę i wyskakuje mi błąd: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\kamlot\newsy.php on line 10
i nie wiem co może być tego problemem:/ Proszę o pomoc.
Ten post edytował kamlocik 4.08.2009, 14:43:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 2 Dołączył: 1.08.2009 Skąd: Katowice, Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
10 linijka, popraw. Ten post edytował zeten 4.08.2009, 14:54:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamień na
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 18 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Pwo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował iVorIus 4.08.2009, 15:01:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamień na
Witam ponownie, niestety ale żadna z tych opcji nie pomogła (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) cały czas wyskakuje ten sam błąd w tym samym miejscu. Ktoś ma jakieś inne pomysły jakby to rozwiązać, możne nie tyle modyfikacja w tym kodzie bo jak mówiłem jestem początkujący, może ktoś ma pomysł jak jakoś inaczej napisać żeby po kliknięciu w "czytaj dalej" pojawiła się cała treść danego newsa, początkowo jest wyświetlana treść zapisana w komórce "krotka_tresc" a po kliknięciu w "czytaj dalej" ma pojawić się "krotka_tresc" i tekst zapisany w komórce "tresc" Z góry dziękuję za pomoc.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 3 Dołączył: 17.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy w $ide jest napewno wartosc?
generalnie to wypisuj sobie przy tak konstruowanym kodzie mysql_query($zapytanie_sql) or die(mysql_error()); wywal te cudzyslowia ;] $caly = mysql_query( "SELECT * FROM news WHERE id = $ide" ) or die(mysql_error()); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 18 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Pwo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy w bazie istnieje rekord o podanym ID ?
Jeżeli nie to pokazuje błędy. |
|
|
![]()
|
|
czy w $ide jest napewno wartosc? generalnie to wypisuj sobie przy tak konstruowanym kodzie mysql_query($zapytanie_sql) or die(mysql_error()); wywal te cudzyslowia ;] $caly = mysql_query( "SELECT * FROM news WHERE id = $ide" ) or die(mysql_error()); Wielkie dzięki, to pomogło teraz śmiga (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) )) A czy w bazie istnieje rekord o podanym ID ? Jeżeli nie to pokazuje błędy. Tak w bazie istniał rekord o tym ID (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Jeszcze raz dzięki wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie Postanowiłem sobie zrobic system newsów na mojej stronie prawdę mówiąc jestem chyba jeszcze większym laikiem niźli kolega wyżej.
W związku z czym bardzo prosił bym o wyjaśnienie jak mogę osiągnąć taki efekt jak w temacie. Właściwe wystarczył by mi jeden poprawnie napisany kod na którym mógłbym się wzorować. A i proszę o nie odsyłanie mnie na internetowe kursy php bo takie własnie wertuję i nie tylko takie ale niestety nie jestem wstanie połknąć wszystkiego w jeden dzień co znowuż zmusiło mnie do napisania tego postu. Z góry dzięki. Ten post edytował kamil1624 15.09.2009, 23:20:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 20:50 |