![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2008 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Jak mogę za pomocą skryptu wyciągnąć user_id (id) bo już tu jest zrobione by wyciągnęło username i access ale jak próbuje dorobić user_id to się nieda;/ <?php session_start(); $username = $_SESSION['username']; ?> <?php session_start(); if(!session_is_registered("username")){ // Sprawdza zmienną sesji. header("location:index.php"); // Przekierowanie do index.php } ?>[/PHP] Pomoże ktoś ![]() Bo potrzebuje id czyli user_id do tego: $ilew=mysql_num_rows(mysql_query("select wiad_id from wiadomosci where wiad_przeczytane=0 and wiad_do=".$_SESSION["user_id"]." and wiad_czyj=0")); a jak narazie niemam z czego pobrac ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w którym miejscu i skąd Ci to user_id wpada lub ma wpadać do sesji?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2008 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
jak skąd?? ja właśnie chce to dorobić
bo access też tam jest dorobione i jak dorobić tak samo user_id (id) z bazy danych;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak skąd?? ja właśnie chce to dorobić bo access też tam jest dorobione i jak dorobić tak samo user_id (id) z bazy danych;/ A skąd mamy wiedzieć, gdzie Ty w bazie danych masz ID? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() masz ss bazy.. mam tlyko ten plik co wkleiłem i to wszystko jakoś tamte sesje skądś się wzięły.. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Zanim zabierzesz się za robotę zajrzyj do jakiegoś kursu, kup książkę, poczytaj, spróbuj zrozumieć co w ogóle robi ten skrypt, który właśnie próbujesz przerobić. Ten post edytował JoShiMa 8.08.2008, 15:59:31 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Boje się zgadnąć gdzie to wstawiłeś. Wybacz, ale nie będę tego za Ciebie pisać.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No wkleiłem tam gdzie napisałeś..
if ( $l && $h ){ $query = "SELECT username, access, user_id FROM user WHERE username='$l' AND haslo=md5('$h')"; $result = mysql_query($query); |
|
|
![]()
|
|
No wkleiłem tam gdzie napisałeś.. Napisałaś Niedziała? 1. Zrobiłes błąd? 2. Nie masz takiego pola w tabeli? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem.. tam koło tego zmieniłem access wszędzie a i tak pobiera go z zmiennej skąd? nie wiem mam tylko ten plik..;/ :
|
|
|
![]()
|
|
A gdzie:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:43 |