![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Jestem początkujący więc proszę o wyrozumiałość ![]() Mam problem z zbudowaniem odpowiedniego warunku, całość wygląda tak:
zmienne rodzaj i miasto są wysyłane z tego samego pliku, i w tym samym pliku są odbierane, chciałbym żeby warunek sam wybierał rodzaj zapytania w zależności od wysłanych danych tzn, jeśli zostało wysłana zmienna rodzaj, to inne zapytanie, jeśli miasto to inne a jeśli wcale to wykonuje zapytanie standardowe, jak zarazie nie zwraca żadnych danych. Proszę o pomoc. Ten post edytował tokone 31.03.2010, 15:24:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Zapoznaj się proszę z tym tematem, bo nie napisałeś, co chcesz osiągnąć, czy są jakieś błędy - nic.
Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 12 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co dajesz warunek:
I tak później nadajesz zmiennej inną wartość. Więc powinno być:
Chyba że od razu chcesz pobrać dane z bazy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomocy, nikt nie zna odpowiedzi?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 4 Dołączył: 9.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw proponuję abyś po kodzie
wstawił: aby sprawdzić czy w ogóle coś się zapisuje w zmiennej $rodzaj. jak dla mnie skrypt ten jest trochę źle zbudowany... ja bym napisał go tak:
|
|
|
![]()
|
|
$_GET wysyła prawidłowo zmienne $rodzaj i $miasto, lecz teraz w ogóle nie działa, za każdym razem pobiera wszystko.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 4 Dołączył: 9.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$get nie wysyła tylko pobiera dane i zapisuje do zmiennych
![]() |
|
|
![]()
|
|
Trochę jest długi, i namieszany, ale proszę o wyrozumiałość, jestem początkujący
![]() http://pastebin.com/x89kiS5C Pozdrawiam, i serdecznie dziękuje za pomoc. Czy jest ktoś w stanie pomoc? nie mogę sobie z tym poradzić. Ten post edytował tokone 1.04.2010, 20:43:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj zobacz jak to najlepiej rozwiązać.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie Pedro84, o to chodziło
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:42 |