![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--ado-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam. Uczę się tworzyć templatki. Mam jeden problem z pętlą while:
Tak wygląda mój kod php.
I Smarty: Kod <tr><td> {section name=i loop=$changes} {$changes[i][descr]}<br/> {/section} </td></tr> Kod z tplu się nie wykonuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo z tablicami asocjacyjnymi, a o taką ty chodzi jest trochę inaczej.
Trzeba tak:
bo przecież nie masz w tpl zmiennej typu int o nazwie descr (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) PS. W tytule powinno być [Smarty] a nie [PHP][MYSQL] (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował JoShiMa 8.08.2008, 10:33:29 |
|
|
--ado-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Sorry za temat, ale nie wiedziałem że jest taki coś jak SMARTY
Co do twojego rozwiązania to niestety nie działa. Spróbuj jeszcze coś pomyśleć nad tym, a może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 8 Dołączył: 19.03.2007 Skąd: z nad Jarugi Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz wyświetlić dane z bazy, to istnieje lepszy sposób niż pętla while.
Spróbuj konstrukcji z foreach oraz for:
Szablon:
|
|
|
--ado-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Kurder, dalej dostaję wynik:
{foreach from=$list key='key' item='value'} {foreach from=$value key='_key' item='_value'} {/foreach} {/foreach} Nie wiem co się dzieje że tego nie parsuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do twojego rozwiązania to niestety nie działa. No oczywiście, że nie działa. Przecież tablica $row jest jednowymiarowa. Zrób tak:
A dalej tak jak napisałam. Powinno zadziałać. Chyba, że w tablicy $row nie ma pola o indeksie ['descr']. Pokaż pola tabeli changes. Ten post edytował JoShiMa 8.08.2008, 11:32:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:52 |