![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć:)
Próbowałem zainstalować mySQL, Apache, PHP, SQlite na Windows XP i nie udało mi się to . Zgłaszało jakiś problemy przy ustalaniu hasła ![]() później jak próbowałem uruchomic i kazało podać hasło, wpisywałem i się wyłączało... Tak samo nie udało się zainstalować Krasnala. Może dla tego, że komputer na którym to robię jest odcięty od internetu? Czy internet jest konieczny, żeby to zainstalować? Zainstalowałem wkońcu FoxServ 3.0. Mam jednak z nim jeden mały problem. Jak mam kod: <?php echo "Welcome\nto\nPHP"; ?> W przeglądarce powinno być: Welcome to PHP tymczasem pojawia się w jednej lini: Welcome to PHP Czy to taki urok FoxServ, że interpretuje \n jako spacje? Ten post edytował Tompey 31.03.2009, 14:20:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znacznik "MySQL" a o nim nic tu niema ...
1. Wiesz co to BBCode ![]() 2. Cytat Może dla tego, że komputer na którym to robię jest odcięty od internetu? Czy internet jest konieczny, żeby to zainstalować? Nie, nie jest ... i ze względów bezpieczeństwa zaleca się testowanie skryptów na takim właśnie PC ![]() 3.
w źródle ... Kod Welcome to PHP Jest dobrze napisane, ale pamiętaj, że HTML interpretuje "<br />" a nie Enter'y ![]() Aha, takie mała podpowiedź ... na Windows'ie używaj "\r\n" ![]() Ten post edytował DREEMus 31.03.2009, 19:18:48 -------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
\n dajesz aby uzyskać nowe linie przy zapisie do pliku , w przeglądarce jesteś skazany na <br />.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PS. Jak chcesz mieć osobne instalacje (wszystko osobno) napisz do mnie na PW ... wyśle Ci instrukcje
![]() -------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za odpowiedzi:)
Wiem co to BBcode... przed momentem sprawdziłem w wikipedii:) Myślałem, że PHP powinno zmienic \n na <br>, żeby było dobrze. Trochę mi wyjaśniliście, dziękuję i pozdrawiam Tomek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:39 |