![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2009 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem. Otóż napisałem sobie prosty skrypt na wyświetlanie newsów, tylko chciałbym aby na stronie głównej były wyświetlane tylko skróty newsów które są pobierane z bazy danych, a po kliknięciu w temat przechodziło do głównej treści.
I jeszcze jeden problem jak dodać żeby przy dodawaniu newsa dodawało godzinę dodania. Próbowałem z $godz = time("H:m:s"); ale nie dodaje mi godziny tylko w bazie jest 00:00:00. Skrypt include.php (wyświetla skróty newsów):
News.php (plik który ma wyświetlać całość newsa):
I może ktoś wie jak zrobić aby jak w polu z którego dodaje newsa po naciśnięciu entera działało tak jakbym dodał <br>. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I może ktoś wie jak zrobić aby jak w polu z którego dodaje newsa po naciśnięciu entera działało tak jakbym dodał <br>. Zainteresuj się nl2br chciałbym aby na stronie głównej były wyświetlane tylko skróty newsów które są pobierane z bazy danych, a po kliknięciu w temat przechodziło do głównej treści. Najlepiej użyj do wyświetlania krótkiej formy newsa substr i zrób link więcej i przekazuj GETem id newsa i odczytuj całą zawartość Prosty przykład
I jeszcze jeden problem jak dodać żeby przy dodawaniu newsa dodawało godzinę dodania. Próbowałem z $godz = time("H:m:s"); ale nie dodaje mi godziny tylko w bazie jest 00:00:00. . Dodawaj date w postaci: NOW() CURDATE() Lub time(); Ten post edytował kefirek 19.02.2009, 20:37:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 7 Dołączył: 9.12.2008 Skąd: wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad1.
W skrypcie dodawania wiadomości daj np. coś takiego
ad2. http://forum.php.pl/index.php?showtopic=73343 pozdro |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2009 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tym nl2br działa ale chciałbym zrobić że wystarczy nacisnąć enter i nie trzeba \n pisać.
Przychodzi mi do głowy sposób taki że sprawdza czy w treści został użyty enter jeżeli tak to automatycznie dodaje w trakcie dodawania do bazy wstawia w te miejsce <br> W Delphi czy jakimś innym języku zrobiłbym że po naciśnięciu buttona wyślij przeszukiwało by czy został użyty kod ascii (odpowiadający enterowi) jeżeli tak to zamieniałoby go na <br>. Ale nie wiem jak w php coś takiego zrobić. Ten post edytował Adis92 19.02.2009, 22:53:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 03:49 |