![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularz, przekierowuje mnie do:
functions.php wygląda tak:
Jednak przy logowaniu skrypt wykonuje się bardzo długo, tak jakby się zapętlał... I zabardzo nie wiem dlaczego. W ogóle taki sposób na logowanie jest dobry? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 12 Dołączył: 27.01.2007 Skąd: north Poziom: 158 Tytuł: Miszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyprofiluj kod za pomocą microtime(true) (chodzi mi o porównanie timestampów z odpowiednich fragmentów kodu aby zobaczyć co najbardziej obciąza). Sposób logowania nie jest zły, ja bym obstawiał że najdłużej zajmuje połączenie z bazą. Wyprofiluj go i zobacz co tyle czasu zajmuje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A i jeszcze jedno pytanie, można przyspieszyć logowanie, tak jak wyszukiwanie za pomocą indeksowania?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ok, za bardzo nie wiem co miał na myśli carbolymer pisząc o wyprofilowaniu danych, wiem jak obliczyć czas wczytywania strony itp. ale wydaje mi się iż też jest to spowodowane łączeniem się z bazą... hmm to może samą bazę mam źle zbudowaną? Obecnie jest tak:
tabela userdata: Kod id, login, hasło,mail,telefon,adres a może lepiej oddzielić i zrobić: tabela userdata: Kod id,login,hasło oraz tabele reszta: Kod mail,telefon,adres czy to przyniesie lepszy efekt? Tylko skoro jest: Kod SELECT id, login, haslo To nic poza tym nie powinno być przeszukiwane. EDIT: heh, zbudowanie bazy tak jak opsiałem jeszcze bardziej spowolania wykonywanie skryptu... Jak można to inaczej zbudować żeby nie było długiego wczytywania przy logowaniu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 06:39 |