![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy można sprawdzać liczbe osób przebywających online na stronie w inny sposób niż po adresie IP? Chodzi mi oto że jak wejdzie 100 osób z jednej firmy(1 router z jednym zewnetrznym IP) na stronę to widzę ich jako jedną osobę. Wszystkie liczniki jakie widziałem liczą po IP. ![]() Ten post edytował scorpimen 21.01.2009, 22:07:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już to rozgryzaliśmy.
Zapisać do SQL sesje użytkownika. Identyfikator pobierasz:
Potem ustaliłem że co 5 minut chce kasować ludzi więc wygenerowałem czas +5 minut
Potem wrzuciłam do do SQL. Przy otworzeniu strony, robiłem select * Leciałem rekordy.. jeżeli natrafiało na NAS -> ISTNIEJE -> AKTUALIZUJEMY Jeżeli nie ses_ID z bazy, jezeli NIE ISTNIEJE -> insert do bazy danych Jeżeli natrafimy na wpis, nie będący nami... pobieramy aktualną datę ! i porównujemy ją z tą z bazy danych... jeżeli wyjdzie na - kasujemy wpis ( delete from). I mniej wiecej tyle ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Czy można sprawdzać liczbe osób przebywających online na stronie w inny sposób niż po adresie IP? Mało dokładne, ale po np. identyfikatorach sesji. PS. Dodaj tag do tematu. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm sesje mam juz do logowania zrobione(w dodatku tak nieładnie na ciasteczkach
![]() thx Ten post edytował scorpimen 21.01.2009, 18:42:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:28 |