![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem za bardzo jak zabrać się za coś takiego (i w jakim języku to powinno być).
Mam na razie php: Kod echo '<form action="" method="post">'; echo '<select name="sniadanie">'; echo '<option selected="selected" value="">Wybierz produkt</option>'; while ($option = mysql_fetch_assoc($zapytanie)) { if($_POST['sniadanie'] == $option['ID_produktu']) { echo '<option selected="selected" value="',$option['ID_produktu'],'" >',$option['nazwa'],'</option>'; $ID_wybranego[0]=$option['ID_produktu']; } else echo '<option value="',$option['ID_produktu'],'">',$option['nazwa'],'</option>'; } echo '</select>'; echo 'Ile gram?'; echo '<input type="text" name="gram0" >'; z opcją select, która wybiera mi wszystko co mnie interesuje z bazy. Jednak chciałbym podzielić swoje produkty na kategorie, np. mięso, nabiał, jogurty itp mięso nabiał jogurty A po naciśnięciu/najechaniu na odpowiednią kategorię chciałbym, żeby z boku wysuwały się kolejne opcje (np po najechaniu/klinięciu na mięso): kielbasa slaska kielbasa krakowska kielbasa jakastam i tak dalej... Zdaje się, że trzebaby to zrobić w js? Mógłby ktoś wykonać jakiś prosty przykład do zobrazowania tego? : ) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak w js. Było na forum tyle razy...
Select zależny od drugiego lub zależne selecty -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry, przeszukałem Przedszkole i nie znalazłem tego - może nie zauważyłem : )
Dzięki wielkie! Chwila ! (sorry za spam - usunę posta jak tylko ktoś odpowie) Bo wcale nie chcę zrobić 'selectwów zależnych od siebie' bo wchodziłyby w grę dwa obiekty typu: select. Chciałbym zrobić jednego selecta z jakby wysuwaną drugą listą (z boku). powinno wyglądać mniej więcej tak: ![]() Da się coś takiego zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Multilevel, vertical menu.
Id produktu w linku metodą GET, a jeśli to ma być koszyk to link "#" i np. jQuery. Po kliknięciu pobiera np. z tittle id produktu i wysyła ajaxem do skryptu. Ten post edytował markonix 18.11.2010, 04:07:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A mógłby ktoś zaprezentować to na prostym przykładzie?
Bo jestem całkowicie zielony z JS a tymbardziej z AJAXa ... Cytat koszyk Co to jest ten koszyk? : ) EDIT: Znalazłem coś takiego: http://www.dynamicdrive.com/style/csslibra..._side_bar_menu/ i http://p.sohei.org/jquery-plugins/clickmenu/ ale nie mam pojęcia jak użyć tego kodu... Jakie nazwy plików ustawić, żeby to działało... Ten post edytował Typhoan 18.11.2010, 15:06:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnij kod na dysk/serwer i modyfikuj.
Jak ktoś ma za Ciebie to napisać to w złym dziale piszesz. Koszyk - metoda składania zamówienia w sklepie internetowym. Nie napisałeś dokładnie co ma skrypt robić. Bardziej statycznie to tak jak mówiłem - id produktu w linku. Cena z bazy, wpisujesz wage, klikasz oblicz czy co tam. Bardziej dynamicznie to za pomocą JS po kliknięciu w dany produkt pobiera ID produktu, ajax pobiera dane o cenie, po pobraniu cyk to pola input. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:57 |