![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 1 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Temat banalny, jednak przysparza mi wiele problemów. Posiadam stronę internetówą kodowanie utf-8, a konkretniej formularz. Po wypełnieniu formularza dane trafiają do bazy danych mysql, do tabel z kodowaniem utf8_bin, po czym są wyświetlane na stronie. Wszystko działa poprawnie, prócz jednego z polskich znaków- ó (pozotałe tj. śćżźłń itp. wyświetlane są poprawnie). Ó zastępowane jest encją:
Googlowałem, znalazłem podobny temat na tym forum, jednak problem w nim zawarty nie został jednoznacznie rozwiązany. Próbowałem parsować tekst:
Niestety bez efektów. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki P.S oczywiści w encji: & #243; nie występuje odstęp (spacja). Ten post edytował 1oBuZ 5.08.2010, 18:12:58 -------------------- W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.
Dla komputera nie ma rzeczy niemożliwych z wyjątkiem tych, których od niego wymagamy. Liczba osób w zespole programistycznym ma tendencje wzrastające, niezależnie od ilości pracy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Czy formularz jest traktowany przez jakiegoś WYSIWYG-a, czy przeglądarka coś takiego sama z siebie wypluwa?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 1 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowidź już sobie poradziłem- pola miały kodowanie utf_polish_ci - (spojrzałem nie na tą tabelę) / poprawiłem i jest OK.
Siedzę nad skryptem od rana i są to chyba pierwsze oznaki zmęczenia. Przepraszam za kłopot Ten post edytował 1oBuZ 5.08.2010, 18:25:22 -------------------- W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.
Dla komputera nie ma rzeczy niemożliwych z wyjątkiem tych, których od niego wymagamy. Liczba osób w zespole programistycznym ma tendencje wzrastające, niezależnie od ilości pracy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:32 |