![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Najlepiej na przykładzie, będzie wiadomo o co chodzi. Takie zapytanie przykładowe:
Gdzie funkcja php to, np:
W zapytaniu w zmiennej wewnętrznej @temp jest jakaś wartość. Chcę by w efekcie zapytania otrzymać efekt działania funkcji jakasFunkcja, któa jako parametr dostaje wartość zmiennej @temp. Nijak jednak nie mogę jej tam przekazać. W podanym przykładzie funkcja dostaje string "@temp" a nie liczbę którą ta zmienna reprezentuje. Brak kompletnie pomysłów. Pomożecie? ![]() Uwaga: W przykładzie oczywiście nie ma potrzeby wywoływania zewnętrznej funkcji, ale... to tylko przykład. Ten post edytował drPayton 7.11.2007, 23:06:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie ma szans. To zapytanie co napisales to dla php jest zwyklym tekstem i nijak nie przekaze ci on do funkcji zmiennej z "niby mysql".
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak podejrzewałem, ale miałem cichą nadzieję że jednak się mylę. No cóż, trudno, dzięki.
Boże, ty widzisz i nie grzmisz jak ja takie pytania zadaję... Ten post edytował drPayton 8.11.2007, 01:36:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Boże, ty widzisz i nie grzmisz jak ja takie pytania zadaję... Widzę ja.![]() Nie zagrzmialem tylko dlatego ze ostatnio widzę cię w sensownych wypowiedziach w innych tematach. Ten potraktowalem jako chwilową zaćmę (każdemu sie zdarza) ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:53 |