Otóż piszę skrypt poruszania się i niestety mam problem. Mam kod:
<?php
include 'includes/config.php';
/********************************************************************************
Tu są zmienne, które przechowują teksty w piwnicy***********************************************************************
********************************************************************************
**************************************/
$a1 = 'Wylosowałeś opcję pierwszą. Doda Ci ona jeden knut';
$a2 = 'Wylosowałeś opcję drugą. Doda Ci ona dwa knuty';
/********************************************************************************
Tu są zmienne, które przechowują zapytania w piwnicy********************************************************************
********************************************************************************
$b1 = 'UPDATE `uzytkownicy` SET `zloto` = `zloto` + 1 WHERE id = $id';
$b2 = 'UPDATE `uzytkownicy` SET `zloto` = `zloto` + 2 WHERE id = $id';
Cały kod piwnicy*************************************************************************
if (isset ($_GET['akcja']) && $_GET['akcja'] == 'idzie') {
if ($players -> energia < 5)
{
echo 'Niestety, ale nie możesz wykonywać tej czynności ponieważ Twoja postać nie posiada wystarczającej ilości energii'; }
if ($players -> zycie == 0)
{
echo 'Niestety, ale nie możesz wykonywać tej czynności ponieważ Twoja postać jest martwa'; }
$rand = rand(1
,2
); //losowanie liczby z podanego zakresu echo $a.$rand; //wyświetlanie wylosowanego tekstu }
else
{
}
?>
I on powinien wyświetlać np.
Kod
Wylosowałeś opcję pierwszą. Doda Ci ona jeden knut
i wykonywać zapytanie:
<?php
UPDATE `uzytkownicy` SET `zloto` = `zloto` + 1 WHERE id = $id
?>
Lecz niestety wynikiem tego kodu jest tylko:
Kod
1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '1' at line 1
Gdzie mam błąd?