![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2004 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Kiedyś na forum znalazłem podpowiedz jak wykonać wyszukiwarkę. Teraz gdy tego potrzebowałem - nie moge tego wątku namierzyć... W każdym razie stworzyłem takie coś:
Niestety nie działa.... Ale co ciekawe, zaczyna działać jak wywale kilka argumentów: tj. tak:
Czyli od Województwa do końca... w innych przypadkach nie działa.. O dziwo samo wywalenie województwa też nie daje rezultatu... PS. Zgodność nazw z bazą danych sprawdzałem kilka razy... Ma ktoś może pomysł co jest nie tak? A może łatwiejsze rozwiązanie? Z góry dzięki za pomoc. -------------------- Detter
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kod echo mysql_error(); I bedziesz widział błąd. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2004 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd wyświetla taki:
Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\projekty_www\szukaj.php on line 21 A linia 21 to:
Ten post edytował detter 10.09.2008, 17:17:49 -------------------- Detter
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj użyć zamiast mysql_fetch_row funkcji mysql_fetch_array
|
|
|
![]()
|
|
![]() -------------------- Detter
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kod echo mysql_error(); CZYTAJ CO SIE DO CIEBIE PISZE! Daj ten kod po zapytaniu. Ten post edytował wookieb 10.09.2008, 17:26:24 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam, ale nie bardzo wiedziałem jak użyć mysql_error(). Wklejałem w zapytaniu na różne sposoby i nic mi nie wyświetlało prócz zgłoszenego błędu w linii 21...
Ale stwierdzenie "daj ten kod po zapytaniu" rozjaśniło sprawę ![]() Jest tak:
Czyli już wiem gdzie jest problem, tylko jeszcze nie wiem jaki... kolumna "wojewodztwo" w bazie jest, literówki nie ma żadnej... Dla pewności zmieniłem na "woje" aby krótsze było... i.... mam:
Czyli następny punkt... Może za dużo OR jest? Czy to możliwe? ------------------------------------------ JUZ WIEM!!!! Problem rozwiązany.... bardzo głupia sprawa... ale w bazie miałem zamiast "wojewodztwo" to "wojewodztwo " Przy ulicy też tak było... i jeszcze przy dwóch pozycjach na końcu struktury tabeli. Czyli za spacją na końcu.... nie mam pojęcia dlaczego tak baza powstała ale tak się stało... Dla oka bez znaczenia, a dla mysql - niewybaczalne.... Ten post edytował detter 10.09.2008, 18:47:36 -------------------- Detter
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:31 |