![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zaopatrzyłem sie w skrypt jQuery Shoutbox ze strony AjaxDaddy (http://www.ajaxdaddy.com/demo-jquery-shoutbox.html) - trzeba mi go podpiąc pod bazę danych - normalnie bowiem operuje na zwykłym pliku tekstowym. Stworzyłem więc tabelę: Kod ID | Data | Autor | Tresc Nie było problemu z podpięciem "inserta" - dane pieknie lądują w bazie danych po naciśnięcu odpowiedniego przycisku ![]() Kod <?php case 'view': $data = array(); $arr = file('messages.txt'); if(!$_GET['time']) $_GET['time'] = 0; foreach($arr as $row) { $aTemp = null; list($aTemp['time'], $aTemp['nickname'], $aTemp['message']) = explode('|', $row); if($aTemp['message'] AND $aTemp['time'] > $_GET['time']) $data[] = $aTemp; } break; ?> To zaś jest połączone ze sporymi kawałkami kodu JS, a całośc zwracana jest w formacie JSON - ergo, trochę tego jest a ja się już kompletnie pogubiłem (pewnie jak zwykle zagalopowałem w głąb kodu, podczas gdy rozwiązanie jest widoczne jak na dłoni ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
pierwsze i podstawowe pytanie: umiesz pobrac dane z mysql? Tak? To w czym problem? Musisz tu zamiast danych z pliku pobraz z bazy:
Podepnij do tego sprawdzanie czasu bo ja to pominalem. Podepnij podlączenie do bazy bo tez pominalem. No i zakladam ze pola w bazie nazywają sie tak jak trzeba ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:34 |