![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem, szukałem i znalazłem .. ale brak odpowiedzi na moje pytanie.
Otóż mam kilka tablic:
I potrzebuję wylosować jeden element załóżmy z tablicy $zdjecia_bg[1] nie ukrywam że trochę się zamotałem, próbowałem ran(), shuffle(), oraz rozwiązanie skanera randomizer( $iItems, $iMax ), ale chyba nie tędy droga. Proszę o pomoc -------------------- Początki zawsze sa trudne...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
array_rand" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
taki mimi manual jak nie lubisz czytac manualu:) Ten post edytował dadexix 13.08.2008, 13:56:55 -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to zrobiłem tak - trochę przekombinowane, ale działa:)
array_rand" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual taki mimi manual jak nie lubisz czytac manualu:) Lubię czytać manuale, zresztą chyba ilość moich pytań na forum o tym świadczy... ![]() -------------------- Początki zawsze sa trudne...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:45 |