![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!!Założyłem stronkę do testów na serwerze cba.pl. Postanowiłem dodać do niej księgę gości wszystko ładnie ustawiłem - atrybuty dla pliku tekstowego (wpisy gromadzone są w pliku tekstowym). Księga się wyświetla lecz nie mogę dodać do niej żadnego wpisu. Po wypełnieniu niezbędnych pól i zatwierdzeniu otrzymuje komunikat, że wyznaczone pola nie zostały wypełnione. Zachowuje się to tak jak by plik PHP nie widział wpisywanego tekstu. Oto link do tej księgi gości oraz jej kod:
Link: http://www.wenus-studio.cba.pl/wzorbook.php Jest to ksiega gosci oparta o plik tekstowy.
Poprawiłem dwie linijki kodu związane z parametrem id oryginalnie wyglądał on następująco:
podmieniłem go na:
Po zmianie tych parametrów uzyskałem możliwość przejścia do formularza. Od razu mówię ze nie mam bladego pojęcia o PHP jestem w trakcie jego poznawania ![]() Więc proszę o wyrozumiałość i poprawienie kodu. ![]() P.S Po zmianie zmiennych na:
Ksiega gosci przestała sie wyswietlac na stronie. Prosze wiec o poawienie kodu lub propozycje innej ksiegi osci opartej na pliku tekstowym o poprawnym koadzie. <B><FONT color="#000000"><FONT color="#000000"> Ten post edytował c-oolt 13.09.2008, 11:18:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 16 Dołączył: 16.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Weź naucz się sprzątać kod, mach chmody ustawione dla pliku tekstowego?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak chmod jest ustawiony dla pliku tekstowego na 666 według zaleceń.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o dodanie odpowiedniego tagu do tematu inaczej zostanie on zamknięty.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Chmod 777.
|
|
|
![]()
|
|
Zmiana chmod na 777 nic nie dala. Nadal nie moge dodac wpisu do ksiegi gosci. Moze problem jest w kodzie PHP?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:30 |