chce stworzyc koszyk internetowy
chce miec tak zrobione ze jesli klinke dodaj to tworzy mi nowa sesje i dodaje na strone o nazwie koszyk ten produkt w ktorym wcisne dodaj
cos mi to nie wychodzi moze wiecie co mam zle??
strona z przyciskiej dodaj
<?php
$wynik = mysql_query("SELECT id,nazwa,opis,cena FROM koszulki") or
die('Błąd zapytania');/*
wyświetlamy wyniki, sprawdzamy,
czy zapytanie zwróciło wartość większą od 0
*/
/* jeżeli wynik jest pozytywny, to wyświetlamy dane */
echo "<table cellpadding=5 border=2>"; echo "<td width=100>".$r['id']."</td>"; echo "<td width=200>".$r['nazwa']."</td>"; echo "<td width=200>".$r['opis']."</td>"; echo "<td width=100>".$r['cena']."</td>"; echo '<td><a href="dodajkoszyk.php">Dodaj</a></td>';
}
}
?>
skrypt z dodawanie
<?php
or
die('Brak połączenia z serwerem MySQL.<br />Błąd: '.mysql_error()); or
die('Nie mogę połączyć się z bazą danych<br />Błąd: '.mysql_error());$id_produktu_do_dodania = $_GET['id'];
$zapytanie = "SELECT `id`,`nazwa`,`opis`,'cena' FROM `koszulki` WHERE `id`='$id_produktu_do_dodania' ";
$b=$_SESSION['login'];
{
$ins = mysql_query("INSERT INTO $b SET id='$id_produktu_do_dodania', nazwa=".$r['nazwa'].",opis=".$r['opis'].",cena=".$r['cena'].""); if($ins) header("location:str.php"); else " nie dodalo do koszyka";
;
}
?>
strona z koszykiem
<?php
or
die('Brak połączenia z serwerem MySQL.<br />Błąd: '.mysql_error()); or
die('Nie mogę połączyć się z bazą danych<br />Błąd: '.mysql_error()); $b=$_SESSION['login'];
for( $x = 1; $x <= 7; $x++ ){
$zapytanie = "SELECT `id`,`nazwa`,`opis`,'cena' FROM $b WHERE `id`='$x' ";
echo '<table border="2" bgcolor="white">'; {
echo '<tr height="100"><td width="30">'.$r['id'].'</td><td width="200">'.$r['nazwa'].'</td><td width="200">'.$r['opis'].'</td><td width="500">'.$r['cena'].'</td></td></tr>';
}
}
<table border="2" >
<tr>
<td colspan="2"><center><form method="post" action="mail.php">
<input type="submit" value="Zamów"/></form>
<form method="post" action="index.php">
<input type="submit" value="Strona glowna"/></form></center></td>
</tr>
</table></center>';
?>
jeszcze jedno jak klikne dodaj wyswietla mi pusta strone