![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy była by możliwość zrobienia z mapy tego typu:
![]() Mapę tego typu: ![]() Chodzi mi o wyznaczenie samego regionu, tak jak dodałem wcześniej ;-) Czyli wrzucam, na serwer mapę 1 i skrypt generuje mi wygląd w postaci mapy 2 ;-) Ten post edytował xxdrago 22.09.2013, 20:25:57 -------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Wszystko można zrobić, kwestia napisania odpowiedniego kodu. Można by do każdego punktu dodawać otoczkę w tym samym kolorze, co pokrywałoby wiecej powierzchni, ale to nieco prymitywne.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakieś alternatywne rozwiązanie? Myślę nad tym i nie mam za bardzo pomysłu...
-------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A masz jakieś przykładowe dane źródłowe?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Dane źródłowe? Na razie nic nie mam, nie wiem jak się za to zabrać... myślałem jakoś pierw rozpocząć od detekcji kolorów.
-------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]()
|
|
Dane źródłowe, czyli dane z których tworzysz tę pierwszą mapę.
No przecież musisz wiedzieć, co zrobić... bez danych będziesz poruszał się po omacku. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
Wyglądało by to tak, że użytkownik generuje sobie mapę na innej stronie; podaje link do tej mapy, lub po prostu upload następnie po tem tworzą się te ładne granice.. . Nie mam możliwości, stworzenia takiej mapy bo to są za ogromne dane
Ten post edytował xxdrago 22.09.2013, 21:20:12 -------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:58 |