![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wpisaniu kodu PHP do załączonego HTMLa zostają stworzone przerwy na stronie. W jaki sposób ich się pozbyć ?
CSS jest wporządku, bo po usunięciu kodu PHP przed echo wszystko działa. Kodowanie mam ustawione na UTF 8. W sumie starczy że zostawię przed echo zmienną "oferty" i przerwa się pojawia, gdy do zmiennej wpiszę np. 1 lub 2 to znika.
(IMG:http://img802.imageshack.us/img802/7786/beztytuujhn.jpg) Ten post edytował martinii007 19.07.2012, 14:47:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamień
Kod echo ' na Kod echo "
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko określić gdzie leży problem np. to może być kod HTML w $articles. Za pomocą Opery DragonFly sprawdź co jest nie tak
otwórz Operę -> Narzędzia -> Zaawansowane -> Opera DragonFly -> z menu wybierz Dokumenty i kliknij na pusty obszar lub poniżej jego -> z prawej strony ważki będziesz miał obliczone style css tam szukaj przyczyny problemu EDIT: Fiszol do wyświetlania stringów (np. HTML) używa się apostrofów nie cudzysłowie ps. Fiszol masz może konto na gamecenter.pl ? Ten post edytował CuteOne 19.07.2012, 16:04:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spojrzałeś w kod HTML już wygenerowanej strony, czy przed <div class="s"> nie znajduje się żadne <br /> albo coś zbędnego?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie to jest najgorsze, że tam nic nie ma, a jak usunę $oferty to wszystko znowu gra. Wykorzystałem inny skrypt do "wyciągania" informacji z bazy danych i teraz już jest ok. Ale bardzo dziwny problem...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze nie rozumiem tej konstrukcji
To echo nie miało być w tej pętli? Po drugie jak usuwasz $oferty to nie ma się co wyświetlić i teraz: jeśli faktycznie to echo znajduje się w pętli foreach to nic się nie wyświetli (włącznie ze strukturą html). Jeśli natomiast jest poza nią (jak obecnie wygląda Twój kod) to do divów (np. class="info2") nic się nie wstawia i w tym wypadku, jeśli załóżmy, ta klasa ma atrybut line-height to nie zostanie on wzięty pod uwagę, gdy div jest pusty. Ten post edytował redeemer 19.07.2012, 17:06:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko określić gdzie leży problem np. to może być kod HTML w $articles. Za pomocą Opery DragonFly sprawdź co jest nie tak otwórz Operę -> Narzędzia -> Zaawansowane -> Opera DragonFly -> z menu wybierz Dokumenty i kliknij na pusty obszar lub poniżej jego -> z prawej strony ważki będziesz miał obliczone style css tam szukaj przyczyny problemu EDIT: Fiszol do wyświetlania stringów (np. HTML) używa się apostrofów nie cudzysłowie ps. Fiszol masz może konto na gamecenter.pl ? Ja wiem, czego się używa, tylko że w apostrofach wypluwasz wszystkie taby, breaki itd, a to potrafi czasem coś rozciągnąć. Konto na gc mam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 19:04 |