![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuje na stronie posiadać taką funkcjonalność ze mam pewne zdarzenia (wpisywane do bazy na zasadzie pole tekstowe) i chciałbym dodać (wpisać do bazy) date tego zdarzenia. Np Prosty formularz: Pole tekstowe: Ikonka z kolendarza przycisk "dodaj" Zasada działania: W pole tekstowe wpisuje np: byłem w banku, z kalendarza wybieram odpowiedni dzień miesiąc itd. i po kliknieciu "dodaj" w bazie (mysql) zostaje do jedneo pola dodana treść wiadomości a do drugiego wybrana data. Nie mam pomysłu jak to zrealizować. Znalazłem kilka kalendarzy ale ....to nie to:/ Dzieki za Linki, wskazówki....., itp ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 3 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Gdańsk / Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zrobić to w inny sposób
![]() Data: [tutaj byś wybierał date za pomocą select z html]-[tutaj miesiąc]-[tutaj rok] Wydarzenie: [tutaj input] Wszystko wysłał do bazy danych ![]() Jak chcesz to mogę napisać Ci kod ![]() Więc wygląda to tak ![]() a tabela w bazie danych tak: ![]() Tutaj masz kod pliku php o nazwie index.php
Tutaj masz kod pliku dodano.php
Tam gdzie masz localhost itp. to chyba nie muszę tłumaczyć ![]() ID : DATA : WYDARZENIE Id niema podanej wartości ponieważ ustawiłem ja na AUTO itd. Wydarzenie musi być jako TEXT, a DATA to varchar ![]() Ten plik dodano.php niewiem czy działa bo go nie sprawdzałem, ale ten index.php działa na 100%. Pozdro mam nadzieje, że jakoś pomogłem ;] --------------------------------------------------------- Sprawdzałem i działają na 100% oba kody ![]() O to widok rekordów ![]() Pozdrawiam Ten post edytował VegA 20.05.2008, 15:35:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki może tak być:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:59 |