![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 12 Dołączył: 22.11.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
cześć:)
Jak mogę zrobić coś takiego:, jeśli adres jest $_SERVER['PHP_SELF']?add=1 { to coś tam } chodzi mi o to adres jest taki jak. Dokładniej chodzi mi o to jeśli adres nie jest taki jak $_SERVER['PHP_SELF']?add=1 to wyświetl... ale to mogę zrobić przez ! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 40 Dołączył: 14.08.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie prościej
Kod <?php if (isset($_GET['a'])){ echo 'cos?<br />'; } else { echo 'raczej nie'; } ?> ofc jeszcze by wypadało sprawdzić czy zmienna zawarta w tablicy GET nie jest pusta ;] add. nudziło mi się więc to rozbudowałem ;] Kod <?php
if (isset($_GET['a']) && $_GET['a'] != '') { $zmienna = $_GET['a']; if ($zmienna == '1') { echo 'tak dokładnie wpisałeś - 1'; } else if ($zmienna == '2') { echo 'tak dokładnie wpisałeś - 2'; } else { echo 'no tak wpisałeś dokładnie - '.$zmienna; } } else { echo 'raczej nie'; } ?> Ten post edytował Gryf 12.12.2008, 17:08:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 12 Dołączył: 22.11.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A nie mogę zrobić tak??:
? Bo mi chodzi o to, że jak mam ?add=1 to żeby nie pokazywał linku dodaj, a jak ma jakie kolwiek inne add to pokazuje "nie tędy droga"... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
OK (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) A teraz chodzi mi o jak najlepsze rozwiązanie, wiec zapytam: jak zrobić tak, że jak ktoś wchodzi do index.php?add=1 to pokazuje mu się treść bez linku, jak wpisze inną liczbę np. add=3424 to pokaże się "Nie ma takiej podstrony", a jak wejdzie w index to ma inne rzeczy?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 40 Dołączył: 14.08.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przecież napisałem to już wyżej
Kod <?php
if (isset($_GET['a']) && $_GET['a'] != '') { $zmienna = intval($_GET['a']); if ($zmienna == 1) { echo 'link;]'; } else { echo 'niema takiej podstrony xP'; } } else { echo 'tresc bez linku;]'; } ?> |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 22:19 |