![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
w skrocie: skrypt dynamicznie wypelnia inputy, tylko teraz mam problem bo chce zeby tych pol bylo wiecej tzn w tablicy ilosc[], rabat[], vat[] i zeby odpowiednia tablica byla uzupelniania skryptem (tzn wszystkie vat[0], vat[1] itd.) zmienna zliczajaca ilosc powtorzej skryptu php to $i_p - nie wiem jak to zautomatyzowac, a na dodatek nie wiem przechwycic pozniej ta tablice w skrypcie aktualizujacaym baze, bardzo prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat i zeby odpowiednia tablica byla uzupelniania skryptem (tzn wszystkie vat[0], vat[1] itd.) A skrypt JS podałeś w jakim celu? Aby walidować wynik? Skoro zmieniasz tylko jedno pole, to wystarczy sprawdzenie jednego pola, a nie całego formularza. ![]() Cytat nie wiem jak to zautomatyzowac, a na dodatek nie wiem przechwycic pozniej ta tablice w skrypcie aktualizujacaym baze, bardzo prosze o pomoc http://pl.php.net/manual/en/faq.html.php#faq.html.arrays -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
troche sie nie zrozumielismy, poradzilem sobie z pierwsza czescia, zrobilem to tak:
teraz szukam jak odczytam te wszystkie dane z tablic, czego nie ma pod Twoim linkiem... Ten post edytował Ciubas 3.03.2009, 14:30:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Owszem, jest:
Cytat To get your <form> result sent as an array to your PHP script you name the <input>, <select> or <textarea> elements like this: czyli zmienne $_POST['vat'], $_POST['netto'], to będą zwyczajne tablice. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
dooobra juz sobie poradzilem, bardzo dziekuje za pomoc, ma byc:
ja caly czas uzywalem:
Ten post edytował Ciubas 3.03.2009, 21:57:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:31 |