![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 20.01.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę sobie na własne potrzeby upload plików zdjęciowych. Mały bez tam jakichś wodotrysków. Znalazłem na internecie w jakimś tam uplojdzie taki oto skrypt js (o ile o php mi coś wiadomo to o js nie wiem nic (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
wywołuje się to przez przy czym w każdym formularzu należy miec znacznik table o id=upload1 , upload 2 i tak dalej w zależności od ilości zdefiniowanej w js Akurat ja przesyłam sobie pliki przez taki oto formularz
I chciałbym dostosować ten powyższy js do tego kodu powyżej. Tak żeby klikając 'Wyślij więcej' dodało mi kolejną linię
Z góry dziękuję Ten post edytował srwsio 3.02.2010, 10:53:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 29 Dołączył: 20.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wujek Google zawsze pomoże;)
http://www.internetmaker.pl/artykul/3758,1...formularza.html Wszystko ładnie i dokładnie wyjaśnione jak takie coś zrobić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 20.01.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tym że to co podałeś to jest dokładnie to co ja już mam. jak zauważyłeś JS dodaje do "name" tworzonego inputa kolejna cyferkę czyli pola wyglądają tak :
a ja u siebie mam tabice czyli name= "zdjecie[]". tak jak pisałem nie znam sie całkowicie na js dlatego też może nie zroumiałem tego przykładu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 29 Dołączył: 20.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, czy Cię dobrze zrozumiałem, ale czy
chcesz, aby dając nazwę inputa jako zdjecie[], tworzyło ci tablicę w PHP? Wszystkie pliki, które prześlesz, znajdują się w tablicy $_FILES, a indeks w tablicy jest nazwą inputa(zdjecie1, zdjecie2, zdjecie...). Teraz tylko pętla:
I upload gotowy;) |
|
|
![]()
|
|
poradziłem sobie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) po prostu dodaje teraz kolejny input wykorzystując nie wartość name a wartość id (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
dzięki wielkie za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:55 |