![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hey, mam taki problem.Chodzi o to,że chcę za pomocą FORM przesłać dane do następnej stronki i tam sprawdzić czy dany wpis w bazie ma być usunięty czy edytowany.I teraz,gdy klikamy na SUBMIT przenosi nas do stronki zmiany wpisu.php i ją poprostu wywala...Przycisk edytuj ma nas zaprowadzić do tej samej stronki lecz ma ona edytować wpisy.Chciał bym za pomocą JavaScript na bierząco sprawdzać jakie checkboxy są przyciśnięte i później wysłać je do następnej stronki (za pomocą tego buttona z onclick)
Kod:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Chciał bym za pomocą JavaScript na bierząco sprawdzać jakie checkboxy są przyciśnięte i później wysłać je do następnej stronki (za pomocą tego buttona z onclick) Kod document.forms['form'].elements['nazwa'].checked
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nawiązując do PW: zamiast javascript.costam
Kod onclick="this.form.action = "edycjawpisu.php";this.form.submit()"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak jeszcze nie zakładając innego tematu chciałem zapytać:
Bo mam coś takiego: Mam arkusz i tam jest select który ma zawierać nazwę firmy... ale gdy nie ma nic w bazie firm trzeba ją dodać... koło tego selecta jest przycisk "Dodaj firmę" przenosi mnie do arkusza dodawania firm...ale nie jest to standardowa metoda dodawania firm,bo w menu na stronce jest do tego odnośnik "dodaj firmę".I teraz tak,otwieram nową kartę (lub okienko) z arkusza użytkowników za pomocą: Po wpisaniu firmy w do bazy normalnie przenosi mnie na stronę główną... ale ja otwieram ją z arkusza dodawania i chciał bym aby zamknęło to okno/karę i powróciło do arkusza użytkowników odświeżając go (żeby firma pojawiła się w select). Ma to okno zamknąć tylko jeśli do arkusza firm przeszliśmy z arkusza userów (otwierając kartę). Ten post edytował bielos 30.01.2009, 12:49:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:41 |