![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie wszystkich mam pewien problem, a mianowicie.
Potrzebuje przesłeć dane z formularza (metoda POST) ale tylko te przy których został zaznaczony chckbox. ... Chodzi o to aby przesłać tylko te wiersze przy których jest chkbox=on, niestety pomimo licznych prob caly czas przesylany jest caly formularz z gory dzieki za pomoc. Ten post edytował mario018 5.11.2008, 18:54:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 10.03.2005 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. inputom typu checkbox musisz nadać unikatowe nazwy np.:
Ty próbowałeś przekazać metodą POST tablicę, a to właśnie często stwarza problemy, w zależności od ustawień serwera. W podanym przeze mnie wyżej rozwiązaniu jeszcze musisz opracować jakąś metodę sprawdzenia czy istnieje zmienna $_POST[wyb_?] i jeśli istnieje to znaczy, że dany wiersz została zaznaczony. Ja w jednym z przypadków poradziłam sobie z tym tak, że w pliku wykonującym form mam coś takiego (ale metodę tę można zmienić w zależności od potrzeb):
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za podpowiedz, juz wszystko dziala, temat zakonczony (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/guitar.gif)
Ten post edytował mario018 5.11.2008, 09:06:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 05:16 |