![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem. Potrzebuję mapkę google na której mogę przesuwać znacznik i w polach pod mapą będą się pokazywać współrzędne. Wszystko by było dobrze lecz gdy zmienie ręcznie współrzędne w polach to znacznik na mapie się nie rusza pod nowe współrzędne. Czy ktoś ma może kod albo link do jakieś strony co wytłumaczy mi krok po kroku jak takie coś zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Google Maps to JS... zacznij używać więc zdarzeń. Co byś powiedział na choćby funkcję podpiętą pod pole formularza, wyzwalane podczas zdarzenia onChange?
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://gmapsapi.com/wspolrzedne.html http://gmapsapi.com/wspolrzedne.php http://gmapsapi.com/poradnik/003_wyswietla...nych_myszy.html Dzięki, ale nie do końca jest tam to co ja potrzebuje. Ma ktoś może jakieś inne przykłady? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Jeśli to ma być tylko jeden marker to czemu nie napiszesz, jak proponuję, funkcji o nazwie choćby move, która będzie wyzwalana zdarzeniem onChange pola formularza(a jeszcze lepiej onBlur)?
czyli coś w stylu I teraz sobie tylko piszesz funkcję move(), która będzie walidować dane z pól i ustawiać zarówno pozycję markera jak i setCenter mapy. Tyle, że w przykładach podanych masz działanie minimalnie inne.
Taki jest algorytm. podpowiem tylko, że używasz setCenter() i moveTo(). Zmienne markera i mapy to chyba nie problem sprawdzić lub ustawić? ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Jeśli to ma być tylko jeden marker to czemu nie napiszesz, jak proponuję, funkcji o nazwie choćby move, która będzie wyzwalana zdarzeniem onChange pola formularza(a jeszcze lepiej onBlur)? czyli coś w stylu I teraz sobie tylko piszesz funkcję move(), która będzie walidować dane z pól i ustawiać zarówno pozycję markera jak i setCenter mapy. Tyle, że w przykładach podanych masz działanie minimalnie inne.
Taki jest algorytm. podpowiem tylko, że używasz setCenter() i moveTo(). Zmienne markera i mapy to chyba nie problem sprawdzić lub ustawić? ![]() No dla mnie to trochę jest problem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:31 |