![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Posiadam prosty formularz. Na potrzeby tematu jeszcze bardziej go uproszczę. Chciałbym aby po kliknięciu, wyświetlił się alert: tekst, wysłano! To nie jest trudno zrobić. Ale chciałbym też aby, BEZ ZMIENIANIA STRONY, czyli w obrębie strony index.php, przetworz.php wykonał by swoją akcje, a js wyswietliby alert. Wizualnie: klikamy w formularzu wyslij, pokazuje się alert wysłano/ technicznie: klikamy w formularzu wyslij, strona pozostaje taka sama, ale jednak, bez pzrekierowania, przetworz wykonuje swoja akcje (zapisuje do bazy), wyswietla sie alert wysłano Nie mam pomysłu jak to zrobić. Chociaż myślałem nad zrobieniem czegoś w tym stylu ze przetworz ma taka sama szate graficzna jak index i to przetworz wysyła alert, a po kliknieciu ok wracamy do index - ale ta metoda wymaga co najmniej dwóch przeładowań. Proszę o pomoc! Ten post edytował thomson89 15.05.2009, 20:53:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o AJAX-ie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak bez ajaxa się nie da? Bo ja ani mocny w php ani w js, także sobie nie poradzę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
poczytaj podstawy jquery (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:29 |