![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki mały problem z JS, ponieważ mam napisany kalendarz w smarty(lekko pod modyfikowany), pobiera mi go ładnie ajax-em, ale nie wiem jak pobrać zmienną z elementu <a>, czy ktoś może mi pomóc?
Z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Skoro piszesz o JS, to może podałbyś kod wynikowy? Poza tym, jaką zmienną? Z QUERY_STRING, czy atrybut?
A jeśli chodzi o przetwarzanie - getElementById, getElementsByTagName, za mało danych podałeś. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli chodzi o js to:
a chcę pobrać z nazwę id atrybutu która jest ustawiona od 1 do ostatniego dnia miesiaca czyli id="d1", id="d2"... a wynik który zawsze dostawałem to wartość z atrubutu id="d1" Ten post edytował linuxoida 12.06.2009, 18:55:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat a chcę pobrać z nazwę id atrybutu Napisz po polsku... Czytałem kilka razy i wciąż nie rozumiem... |
|
|
![]()
|
|
w pliku smarty wyświetlają się daty po kolei od 1 do ostatniego dnia miesiąca jak również atrybut id elementu <a> z dodaną wartością d (id="d".'$current_day'") i teraz nie wiem jak pobrać konkretną nazwę kliknietego id i jej wartość z kalendarza (np jak kliknę na 4 to ma pobrać wartość z getElementById("d4"))
|
|
|
![]()
|
|
Kod var links = document.getElementById('rodzic').getElementsByTagName('a');
for(i=0;i<links.length;i++){ links[i].onclick = function(e){ e.preventDefault(); // this.id - a co z tym zrobić, to pogłówkuj } } |
|
|
![]()
|
|
szczerze powiem to nie mam, zadnego pomysłu jak to zrobić, nie wiem możw cos przekombinowalem. A mam pytanie, może ktoś z Was zna jakiś taki skrypcik z kalendarza. który mógłby pokazać?
Z góry dzieki. a tak wogole to sobie poradziłem. nie trzeba żadnej pętli for, tylko sam po naciśnięciu przekazuje tą wartość |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 22:57 |