![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem wygląda następująco, chce zrobic odsyłacz, do skryptu, który wykona sie na tej samej stronie.
Czyli: Jest odsylacz, naciskam na niego i wykonuje sie skrypt (przykładowo zwiekszenia wartosci zmiennej 'a' o 1). Jak poprawnie i najprosciej to wykonac? Ten post edytował bloody09 11.11.2011, 14:40:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj sesji.
Alternatywy: cookies, przekazywanie obecnej wartości w adresie, funkcja ze zmienną statyczną. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sesja? (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Za mało informacji mamy, po tym opisie ja bym użył JavaScript, ale nie wiadomo nawet czy chcesz pobierać dane z serwera.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sesja? (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Za mało informacji mamy, po tym opisie ja bym użył JavaScript, ale nie wiadomo nawet czy chcesz pobierać dane z serwera. Fakt, nie skojarzyłem, że określenie "na tej samej stronie" może dotyczyć braku jej przeładowania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki! Własnie o cos takiego mi chodzi, zaraz przetestuje, dokładnie to jest do innch celów, ale napisałem przykład, żeby uprościc rozumowanie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Jeszcze jedno pytanie, czy da sie zrobic tak, aby przy wejsciu w hiperlacze strona automatycznie sie przeładowała? Troche sie juz głowiłem nad tym, ale nic nie przychodzi mi do głowy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jeszcze jedno pytanie, czy da sie zrobic tak, aby przy wejsciu w hiperlacze strona automatycznie sie przeładowała? Troche sie juz głowiłem nad tym, ale nic nie przychodzi mi do głowy. Generalnie o ile nie używasz jakiegoś javascriptu to każde kliknięcie w link przeładowuje stronę (no chyba że link odnosi się do jakiegoś elementu na bieżącej stronie, nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale chodzi o przeniesienie do jakiegoś innego akapitu przykładowo). A co do problemu z pierwszego posta, podobnie jak @croc użyłbym javascriptu (ajax). |
|
|
![]()
|
|
Generalnie o ile nie używasz jakiegoś javascriptu to każde kliknięcie w link przeładowuje stronę (no chyba że link odnosi się do jakiegoś elementu na bieżącej stronie, nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale chodzi o przeniesienie do jakiegoś innego akapitu przykładowo). A co do problemu z pierwszego posta, podobnie jak @croc użyłbym javascriptu (ajax). Jedna odpowiedź przeczy drugiej. Jeśli JS i AJAX, to po co przeładowanie? A jeśli przeładowanie, to dlaczego nie PHP? Co do problemu, to jest tak, jak kolega napisał. Ten post edytował mortus 11.11.2011, 17:23:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Konkrety, kolego. Co chcesz zrobić? Dostajesz odpowiedzi, ale to wcale nie muszą być dobre rozwiązania, bo nie wiadomo o co chodzi. Na przykład to:
Jeszcze jedno pytanie, czy da sie zrobic tak, aby przy wejsciu w hiperlacze strona automatycznie sie przeładowała? Przecież po wejściu na hiperłącze, o ile nie jest to link do skryptu JS, strona zawsze się przeładowuje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 00:44 |