Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Closed TopicStart new topic
> [PHP]Jaki FRAMEWORK wybrać?
-Framework-

Goście

Witam
Chciałbym zacząć pracę z jakimś frameworkiem.
Próbowałem CodeIgniter jednak kurs z jakiego korzystałem był napisany do starszej wersji więc postanowiłem spróbować z Symfony. Dokumentacja polska napisana tak, że mało może z niej zrozumieć ktoś kto jest zielony w sprawie z frameworkami.

Szukam frameworka z DOBRĄ polską dokumentacją (mój angielski jest podstawowy - "jest przecież gogle tłumacz" - wiadomo jak on tłumaczy (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) )

Co polecacie na początek?
Go to the top of the page
+Quote Post
Szymciosek

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jeśli chodzi o symfony2 to bierz się za dokumentację angielską, a nawet na stronie symfony.com masz cookbook http://symfony.com/doc/2.0/cookbook/index.html
Na dzień dobry co Ci będzie potrzebne do Symfony2, to jak tworzyć bundle i z nich korzystać oraz co to w ogóle jest bundle. Ten gość nagrał kilka filmów związanych z tym FW http://www.youtube.com/user/ai4multimedia/videos?view=0
Też myślałem, że jakiś mega trudny będzie itd, a dzisiaj już tworzę bazy, entity, bundle, korzystam z baz czy to za pomocą entity bezpośrednio czy to za pomocą createQuery. Poczytaj z resztą, musisz sam się przekonać, a początki są ciężkie.
+Quote Post
Damonsson

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Temat: Wybor Frameworka
+Quote Post
Spawnm

Grupa: Moderatorzy

Zamykam.
+Quote Post

Closed TopicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:37