![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki skrypt do konwersji avi na flv Problem polega na tym że mam linijkę kodu: jest to link do przerobionego już pliku w formacie flv. Chodzi o to że jak odpalam to na windows to klikając w ten link plik jest pobierany na dysk. Jeżeli odpalam na debianie to przeglądarka otwiera plik zamiast go pobrać. JAK PRZEROBIĆ ŻEBY TA LINIJKA BYŁA UNIWERSALNA I KAŻDY KTO KLIKNIE W LINK POBIERZE PLIK. PODAJE CAŁY KOD:
DZIĘKUJĘ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 17.04.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno wystarczyć readfile
-------------------- www.fachoweuslugi.pl | www.zlec-usluge.pl | www.pokazsie.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 18.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprostszym sposobem:
Cytat echo'<html><p><a href="download.php?file='.$new_flv.'">KLIKNIJ TUTAJ ABY POBRAĆ SWÓJ FILMIK</a></p></html>'; przekierowanie linku do pliku download.php Cytat <?php
$file = basename($_GET['file']); $storage_path = 'storage/'; header('Content-type: video/x-flv'); header('Content-Disposition: attachment; filename="'.$file.'"'); header("Content-Length: ".filesize( $storage_path.$file )); readfile( $storage_path.$file ); exit; ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod działa ,ale pobierany plik ma 0 albo 1KB zależnie od systemu(debian,windows).
Dla pewności sprawdziłem czy plik w folderze z którego jest pobierany jest dobry i z nim jest wszystko ok. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:04 |